Informacija > Privatumo politika

Privatumo politika:

Bendrosios nuostatos:

  • Ši privatumo politika (toliau – Privatumo politika) nustato privatumo sąlygas Jums (toliau svetainės Lankytojas arba Narys) naudojantis interneto Svetaine (www.maistolyga.lt).
  • Šioje Privatumo politikoje naudojama sąvoka „asmens duomenys“ – tai bet kokia informacija, pagal kurią galima identifikuoti jūsų virtualią tapatybę.
  • Asmens duomenys yra el. pašto adresas, gimimo data, buvimo vietos duomenys, taip pat gali būti Jūsų socialinės paskyros vardas bei profilio nuotrauka (priklausomai nuo registracijos Svetainėje tipo).
  • Papildomai renkami ir saugomi duomenys: fiziniai, darbo, gyvenimo būdo bei mitybos pasirinkimai, produktų vartojimo istorija.
  • Tvarkydami Jūsų duomenis mes laikomės Bendrojo duomenų apsaugos reglamento, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, taip pat kituose teisės aktuose nustatytų asmens duomenų tvarkymo reikalavimų.
  • Privatumo politika galioja visiems asmenims, apsilankiusiems mūsų Svetainėje.

Kaip ir kodėl mes tvarkome Jūsų asmeninius duomenis?

  • Pagrindinis tikslas kodėl mes renkame duomenis apie Jūsų virtualią tapatybę - užtikrinti tinkamą Svetainės funkcionalumą, suteikti Jums galimybę naudotis suasmenintomis Svetainės funkcijomis, taip pat turėti asmeninę Nario paskyrą.
  • Bet kokie asmeniniai (ne viešam naudojimui) Jūsų pateikti/įvesti duomenys yra laikomi konfidencialiais.
  • Mes neteikiame jokių asmens duomenų jokiems tretiesiems asmenims ir neviešiname jų be Jūsų sutikimo (išskyrus bendrąją profilio statistiką Svetainėje) arba kai to reikalaujama pagal įstatymų nustatytą tvarką.
  • Jūsų asmeniniai duomenys yra tvarkomi taikant atitinkamas technines ar organizacines priemones, užtikrinant tinkamą duomenų saugumą bei apsaugą nuo netyčinio jų sugadinimo arba praradimo.

Naujienlaiškių ir informacinių pranešimų siuntimas:

  • Registruotiems Svetainės nariams periodiškai yra siunčiami informaciniai pranešimai paskyros registracijos el. pašto adresu.
  • Naujienlaiškių bei informacinių pranešimų siuntimo galite bet kada atsisakyti, per asmeninės paskyros nustatymus, kuriuos galite rasti: www.maistolyga.lt/profilis/pranesimu-nustatymai/

Slapukai ("Cookies"):

  • Slapukai - tai maži failai, kuriuose yra saugoma Svetainės naudojama informacija. Šie failai yra saugomi Jūsų įrenginyje.
  • Slapukai leidžia Interneto Svetainei atpažinti Lankytojo kompiuterį ar kitą prietaisą ir įsiminti informaciją, susijusią su asmeniniais pasirinkimais (pvz., Nario paskyros vardą arba automatinį prisijungimą prie paskyros ir pan.).

Slapukai mūsų Svetainėje:

  • Prisijungiant prie Svetainės – Lankytojo įrenginyje automatiškai yra sukuriami keli laikinieji tekstiniai slapukai. Slapukų naudojimas yra būtinas, norint užtikrinti sklandų Svetainės paslaugų teikimą Lankytojui.
  • Priklausomai nuo to, ar Lankytojas yra prisijungęs prie savo paskyros, skiriasi saugomų ir naudojamų slapukų skaičius (neregistruotiems svetainės Lankytojams nuo 2, registruotiems - nuo 5).
  • Jeigu nesutinkate, kad Svetainė jūsų įrenginyje išsaugotų slapukus – juos galite išjungti per savo naršyklės nustatymus. Pašalinus ar uždraudus naudoti slapukus - gali būti sutrikdoma sklandi Svetainės veikla Jūsų įrenginyje.

Trečiųjų šalių slapukai:

  • Svetainėje naudojami šie trečiųjų šalių slapukai: Google Analytics, Facebook, HotJar.
  • Mes naudojame Google, Inc. teikiamą žiniatinklio analizės paslaugą - „Google Analytics“. „Google Analytics“ surinkta informacija yra perduodama ir saugoma Google. Google gali perduoti „Google Analytics“ surinktą informaciją trečiosioms šalims, kai to reikalaujama pagal įstatymą arba kai tos trečiosios šalys tvarko informaciją Google vardu.

Kaip apriboti arba pašalinti slapukus iš mano įrenginio?

  • Daugelis interneto naršyklių yra nustatytos taip, kad automatiškai priimtų slapukus. Lankytojai savo nuožiūra gali užblokuoti ar ištrinti slapukus, jeigu tai jiems leidžia jų naršyklės ar įrenginio nustatymai.
  • Būtina įsidėmėti, kad slapukų išjungimas arba ištrynimas gali turėti įtakos Svetainės veikimui ir/arba apriboti mūsų galimybes tinkamai teikti paslaugas Jums.
  • Daugiau informacijos apie tai, kaip pašalinti slapukus, o taip pat kitą naudingą informaciją, susijusią su slapukų naudojimu, galite rasti: http://www.allaboutcookies.org/.
  • Jūs galite reikalauti, kad mes ištrintume visus apie Jus slapukų pagalba surinktus ir tvarkomus duomenis, kreipdamiesi elektroniniu paštu info [@] maistolyga.lt. Tokie duomenys bus ištrinti ne vėliau kaip per 30 dienų nuo kreipimosi gavimo.

Nario paskyros bei duomenų šalinimas:

  • Esant Nario pageidavimui ištrinti paskyrą bei visus su juo susijusius duomenis, reikia: prisijungus prie savo asmeninės Nario paskyros aplankyti sekančią nuorodą ir užpildyti paskyros trynimo užklausos formą: www.maistolyga.lt/pagalba/paskyros-trynimas/.
  • Svarbu atkreipti dėmesį, jog Nario įtraukti ir viešai matomais padaryti duomenų objektai (produktai, receptai, valgiai, kt.) gali išlikti pasiekiami kitiems Svetainės Lankytojams iki 90 dienų.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-10-03

Atgal