Recepto > Peržiūra

"Custard" vanilinio pudingo kremas

Sukūrė narys: [email protected]



254 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Pienas, 2,5% 138 x gramų
Kiaušinių tryniai 1.5 x vnt, vidutin. 26g
Cukrus 1.5 x valgomasis šaukštelis 15g
Bulvių krakmolas 0.5 x valgomasis šaukštelis 8g
Druska 0.5 x žiupsnelis 0.2g
Vanilės ekstraktas 0.5 x gramų

Paruošimas:

Supilkite pieną į puodą ir virinkinte (bet neužvirinkite!) ant silpnos ugnies, pamaišydami mediniu šaukštu.
Kol pienas šyla, į kitą indą sudėkite kiaušinių trynius, cukrų, krakmolą ir vanilę. Viską gerai išplakite "šluotele".
Tada, viena ranka maišydami kiaušinių plakinį, atsargiai į jį supilame karštą pieną (ar grietinėlę).
Kai jau visas pienas supiltas ir išmaišytas, vėl visą padažą supilame atgal į puodą
Saldus kremas pilamas atgal į puodą ir nuolat maišydami kaitiname ant silpnos ugnies. Prieš pat užvirimo momentą padažas pasidarys tirštas ir vientisas.
Tada perpilame "custard" kremą į indą, jį uždengiame ir paliekame atvėsti. Beje, jei netyčia pervirinsite padažą ir jis taps grūdėtas, tai nieko tokio. Tiesiog nuimkite puodą nuo ugnies ir toliau plakite kremą, kol jis taps vientisas.
Patiekite jį šiltą, darykite pudingus su juo, apipilkite pyragą, keksą ar darykite su juo „tinginį“.



Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Kalorijos 253.7 kcal
Vandens dalis 88.6 ml
Baltymai 8.9 g
Angliavandeniai 28.2 g
     Maistinės skaidulos 0.1 g
     Cukrus, viso 21.8 g
     Cukrus, natūralus 0 g
Riebalai 11.6 g
     Sotieji riebalai 4.2 g
     Poli-nesotieji riebalai 1.2 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 4.4 g
     Trans-riebalai 0.1 g
     Cholesterolis 430.9 mg
Druska 0.3 g
Alkoholis 0.2 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 129.6 mcg
Vitaminas C 0.3 mg
Vitaminas D 0.7 mcg
Vitaminas E 0.6 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.2 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 0.4 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 0 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.1 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 mcg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 11.1 mcg
Vitaminas B12 0.7 mcg
Vitaminas K 0 mcg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1.2 mg
Kalcis 152.5 mg
Magnis 12.3 mg
Kalis 69.5 mg
Geležis 1.2 mg
Fosforas 177.9 mg
Selenas 4.5 mcg
Manganas 0 mg
Jodas 17.7 mcg
Varis 0 mg