Recepto > Peržiūra

Cukinijos plokštainis Sukūrė narys: Reena



263 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Cukinija 125 x gramų, tik valgomos dalies
Sūris "Šėtos" 30 x gramų
Kiaušiniai 0.3 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) 15g
Manų kruopos, neparuoštos 0.3 x vienkartinis puodelis 40g
Kepimo milteliai 0.3 x arbatinis šaukštelis 1.2g
Druska 0.3 x arbatinis šaukštelis 1g
Česnakai 0.3 x skiltelė, vidutinė 0.8g
Svogūnai 0.3 x vnt, mažas 18g
Prieskoniai, kvapieji pipirai, malti 0.3 x gramų

Paruošimas:

Cukiniją sutarkuoti per burokinę tarką, pabarstyti druska ir palikti 10min kad išsiskirtų sultys. Sūrį sutarkuoti, svogūną smulkiai supjaustyti, sukapoti česnako skiltelę. Nuspausti cukinijos sultis . Į nusausintą cukiniją supilti plaktą kiaušinį, sudėti svogūną, česnaką, pipirus, tarkuotą sūrį (žiūbsnelį sūrio pasilikti viršaus apibarstymui), manų kruopas ir kepimo miltelius. Gerai išmaišyti. Sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą skardelę, pabarstyti tarkuotu sūriu. Pašauti į 180°C orkaitę ir kepti apie 45min., kol gražiai apskrus. Patiekti su graikišku jogurtu arba grietine.



Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Energinė vertė 263.3 kcal
Vandens dalis 161 ml
Baltymai 15.5 g
Angliavandeniai 36.8 g
     Maistinės skaidulos 2.7 g
     Krakmolas 31 g
     Cukrus, viso 1.8 g
     Cukrus, natūralus 1.6 g
Riebalai 6.2 g
     Sotieji riebalai 3 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.5 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 1.9 g
     Trans-riebalai 0.2 g
     Cholesterolis 73.8 mg
Druska 2.4 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 98 mcg
Vitaminas C 13.8 mg
Vitaminas D 0.7 mcg
Vitaminas E 1.3 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 3.7 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 45.3 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 mcg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 91.4 mcg
Vitaminas B12 0.5 mcg
Vitaminas K 0 mcg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 2.1 mg
Kalcis 368.1 mg
Magnis 55.4 mg
Kalis 431.7 mg
Geležis 1.6 mg
Fosforas 289.2 mg
Selenas 4 mcg
Manganas 0 mg
Jodas 14.9 mcg
Varis 0 mg