Recepto > Peržiūra

Daržovių ir ryžių apkepas Sukūrė narys: Julius.Ad


695 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Cukinija 500 x gramų, tik valgomos dalies
Ilgagrūdžiai baltieji ryžiai, neparuošti 0.5 x puodelis 93g
Morkos 0.5 x vnt, didesnė (72g, tik valgomos dalies) 36g
Svogūnai 0.5 x vnt, vidutinis 55g
Grietinė, 30% rieb. 0.3 x vienkartinis puodelis 54g
Sūris "Gouda" 25 x gramų
Druska 0.5 x žiupsnelis 0.2g
Juodieji pipirai, malti 0.5 x žiupsnelis 0.1g

Paruošimas:

Pirmas žingsnis ką turėtume daryti, tai Išvirti ryžius. Kol ryžiai verda nuplauname daržoves, jas nulupame, supjaustome ir ištroškiname nedideliame aliejaus kiekyje.
Patroškožintas daržoves Išmaišome su ryžiais ir prieskoniais. Viską sudedame į kepimo formą, apipilame grietine, pabarstome fermentiniu sūriu.
Kepti reikia iki 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20 minučių. Skanaus!




Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Energinė vertė 694.7 kcal
Vandens dalis 408 ml
Baltymai 21.3 g
Angliavandeniai 101.2 g
     Maistinės skaidulos 8.7 g
     Krakmolas 8.2 g
     Cukrus, viso 9.5 g
     Cukrus, natūralus -
Riebalai 24.3 g
     Sotieji riebalai 14.3 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.9 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 7.3 g
     Trans-riebalai 0.6 g
     Cholesterolis 85.5 mg
Druska 0.8 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 676 mcg
Vitaminas C 12.7 mg
Vitaminas D 0.2 mcg
Vitaminas E 0.9 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.3 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 2.6 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 7.3 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 1 mg
Vitaminas B6 0.3 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 mcg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 80.2 mcg
Vitaminas B12 0.6 mcg
Vitaminas K 0.7 mcg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 3.2 mg
Kalcis 365.9 mg
Magnis 100.8 mg
Kalis 547.1 mg
Geležis 2.1 mg
Fosforas 408.5 mg
Selenas 11.5 mcg
Manganas 0.9 mg
Jodas 17.6 mcg
Varis 0.1 mg