Recepto > Peržiūra

Duona (keto) Sukūrė narys: Ernes_Ta



237 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Kiaušiniai 0.5 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) 29g
Migdolų miltai 15 x gramų
Moliūgų sėklos, džiovintos 5 x gramų, tik valgomos dalies
Sezamo sėklos 5 x gramų
Kokosų miltai 5 x gramų
Balkšvojo gysločio sėklų luobelės 3 x gramų
Varškė, 5% 20 x gramų
Valgomoji soda 0.1 x arbatinio šaukštelio 0.2g
Himalajų druska 0.1 x žiupsnelis 0.1g
Maistinis actas 0.1 x valgomasis šaukštas 1.5g
Vanduo 0.1 x stiklinė 21ml

Paruošimas:

1. Išplakti baltymus su druska iki standžių putų.
2. Dubenyje sumaišyti migdolų ir kokosų miltus, gysločio miltelius, druską, sezamo sėklas. Galima viską permalti (bet nebūtina).
3. Užplikyti viską verdančiu vandeniu ir gerai išmaišyti.
4. Varškę ir trynius išmaišyti. Sodą "nugesinti" actu ir įmaišyti į varškę. Gautą masę įminkyti į tešlą.
5. Suberti moliūgų sėklas ir įmaišyti į išplaktus baltymus.
6. Supilti į formą arba formuoti bandeles.
7. Kepti 180C temp. orkaitėje 50min - 1,5val.



Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Energinė vertė 236.9 kcal
Vandens dalis 59 ml
Baltymai 13.6 g
Angliavandeniai 6.4 g
     Maistinės skaidulos 6.8 g
     Krakmolas 0.1 g
     Cukrus, viso 2.7 g
     Cukrus, natūralus 1 g
Riebalai 17.2 g
     Sotieji riebalai 3.2 g
     Poli-nesotieji riebalai 2.5 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0.5 g
     Mono-nesotieji riebalai 2.5 g
     Trans-riebalai 0 g
     Cholesterolis 91 mg
Druska 0.3 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 44.1 mcg
Vitaminas C 0 mg
Vitaminas D 0.8 mcg
Vitaminas E 2.2 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.2 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 2.1 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 91.9 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.1 mg
Vitaminas B7 (biotinas) -
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 18.2 mcg
Vitaminas B12 0.6 mcg
Vitaminas K 0 mcg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1.3 mg
Kalcis 73.6 mg
Magnis 56.8 mg
Kalis 73.4 mg
Geležis 1.4 mg
Fosforas 194.6 mg
Selenas 6 mcg
Manganas 0.4 mg
Jodas 5.2 mcg
Varis 0.3 mg
Silicis 0.3 mg