Recepto > Peržiūra

Trinta šparagų sriuba Sukūrė narys: JuliusAdmin


233 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Šparagai, šviežūs 250 x gramų
Vanduo 0.5 x litras 500ml
Sviestas, 82,5% rieb. 1 x valgomasis šaukštas 20g
Kvietiniai miltai 0.5 x valgomasis šaukštelis 4.5g
Cukrus 0.5 x arbatinis šaukštelis 2.5g
Citrinų sultys, šviežios 1 x kiekis iš skiltelės 6g
Druska 0.5 x arbatinis šaukštelis 2g
Grietinėlė, 10% rieb. 0.5 x valgomasis šaukštas 6g

Paruošimas:

Šparagai gerai perplaunami, jų viršūnėlės nupjaunamos ir patroškinamos truputyje vandens. Likę šparagai išverdami truputį pasūdytame vandenyje ir pertrinami per sietelį. Iš šios masės paruošiamas baltasis padažas. Į jį įberiama cukraus, sudedama likęs sviestas ir ištroškintos šparagų viršūnėlės. Viskas dar kartą užvirinama. Po to sriuba nukeliama nuo ugnies. Grietinėlė išmaišoma su tryniais, sumaišoma su citrinos sultimis bei trupučiu druskos ir supilama į sriubą.



Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Energinė vertė 232.6 kcal
Vandens dalis 747.2 ml
Baltymai 6.4 g
Angliavandeniai 16.2 g
     Maistinės skaidulos 5.5 g
     Krakmolas 2.9 g
     Cukrus, viso 7.7 g
     Cukrus, natūralus -
Riebalai 17.5 g
     Sotieji riebalai 10.3 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.6 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 5.5 g
     Trans-riebalai 0 g
     Cholesterolis 52.1 mg
Druska 2 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 262.2 mcg
Vitaminas C 16.3 mg
Vitaminas D 0.3 mcg
Vitaminas E 3.4 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.4 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.4 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 2.7 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 40.3 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.7 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 mcg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 133 mcg
Vitaminas B12 0 mcg
Vitaminas K 104 mcg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1.5 mg
Kalcis 114.5 mg
Magnis 49.8 mg
Kalis 535.4 mg
Geležis 6.1 mg
Fosforas 148.1 mg
Selenas 6.7 mcg
Manganas 0.4 mg
Jodas 0.9 mcg
Varis 0.5 mg