Įdarytas karpis Sukūrė narys: Julius.Ad
646 kcal /
Ingredientas | Kiekis | Viso |
---|---|---|
Muskato riešutai | 2.5 x gramų, tik valgomos dalies | |
Salierų stiebai | 0.3 x stiebas, vidutinis | 10g |
Batonas | 1.5 x gramų | |
Prieskoniai, kalendros lapai, džiovinti | 0.3 x valgomasis šaukštas | 0.5g |
Karpis | 250 x gramų, tik valgomos dalies | |
Sviestas, 82,5% rieb. | 25 x gramų | |
Pienas, 3,2% | 0.1 x vienkartinis puodelis | 24g |
Kiaušiniai | 0.3 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) | 15g |
Grietinė, 30% rieb. | 0.1 x vienkartinis puodelis | 27g |
Morkos | 0.3 x vnt, vidutinė (61g, tik valgomos dalies) | 15g |
Svogūnai | 0.3 x vnt, vidutinis | 28g |
Prieskoniai, petražolės, džiovintos | 0.3 x valgomasis šaukštas | 0.4g |
Džiuvėsėliai | 0.3 x valgomasis šaukštelis | 2.5g |
Druska | 0.3 x arbatinis šaukštelis | 1g |
Juodieji pipirai, malti | 0.3 x arbatinis šaukštelis, maltų | 0.6g |
Paruošimas:
Iš karpio vidaus organai ištraukiami pro pakaklę. Mėsa išplėšiama nepažeidžiant stuburo ir odos. Mėsa sumalama, sudedamas piene išmirkytas nuspaustas batonas, svieste pakepintos prieskoninės daržovės, įmušamas kiaušinis, įberiama prieskonių, druskos. Viskas išmaišoma, išsukama, atskiedžiama grietinėle, ir tos masės prikemšamas karpis. Įdarytas karpis dedamas į sviestu išteptą keptuvą, apibarstomas džiūvėsėliais, įpilama truputis vandens. Kepama orkaitėje. Įdarytas karpis tiekiamas pusdubenyje, apibarstytas petražolių lapeliais, pašlakstytas sultiniu, kuriame kepė. Su juo tiekiama keptų bulvių, šviežių daržovių salotų.