Recepto > Peržiūra

Įdarytas karpis Sukūrė narys: Julius.Ad


646 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Muskato riešutai 2.5 x gramų, tik valgomos dalies
Salierų stiebai 0.3 x stiebas, vidutinis 10g
Batonas 1.5 x gramų
Prieskoniai, kalendros lapai, džiovinti 0.3 x valgomasis šaukštas 0.5g
Karpis 250 x gramų, tik valgomos dalies
Sviestas, 82,5% rieb. 25 x gramų
Pienas, 3,2% 0.1 x vienkartinis puodelis 24g
Kiaušiniai 0.3 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) 15g
Grietinė, 30% rieb. 0.1 x vienkartinis puodelis 27g
Morkos 0.3 x vnt, vidutinė (61g, tik valgomos dalies) 15g
Svogūnai 0.3 x vnt, vidutinis 28g
Prieskoniai, petražolės, džiovintos 0.3 x valgomasis šaukštas 0.4g
Džiuvėsėliai 0.3 x valgomasis šaukštelis 2.5g
Druska 0.3 x arbatinis šaukštelis 1g
Juodieji pipirai, malti 0.3 x arbatinis šaukštelis, maltų 0.6g

Paruošimas:

Iš karpio vidaus organai ištraukiami pro pakaklę. Mėsa išplėšiama nepažeidžiant stuburo ir odos. Mėsa sumalama, sudedamas piene išmirkytas nuspaustas batonas, svieste pakepintos prieskoninės daržovės, įmušamas kiaušinis, įberiama prieskonių, druskos. Viskas išmaišoma, išsukama, atskiedžiama grietinėle, ir tos masės prikemšamas karpis. Įdarytas karpis dedamas į sviestu išteptą keptuvą, apibarstomas džiūvėsėliais, įpilama truputis vandens. Kepama orkaitėje. Įdarytas karpis tiekiamas pusdubenyje, apibarstytas petražolių lapeliais, pašlakstytas sultiniu, kuriame kepė. Su juo tiekiama keptų bulvių, šviežių daržovių salotų.



Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Energinė vertė 646.3 kcal
Vandens dalis 276.7 ml
Baltymai 47 g
Angliavandeniai 11 g
     Maistinės skaidulos 2.2 g
     Krakmolas 3 g
     Cukrus, viso 4.3 g
     Cukrus, natūralus -
Riebalai 46.8 g
     Sotieji riebalai 20.8 g
     Poli-nesotieji riebalai 3.5 g
     Omega-3 riebalai 1.8 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 15.2 g
     Trans-riebalai 0.4 g
     Cholesterolis 313.1 mg
Druska 1.4 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 643.5 mcg
Vitaminas C 5.3 mg
Vitaminas D 13.2 mcg
Vitaminas E 1.7 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.2 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 14 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 46.7 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 1.4 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 mcg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 36.7 mcg
Vitaminas B12 4.2 mcg
Vitaminas K 11.8 mcg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 4.1 mg
Kalcis 180 mg
Magnis 79.7 mg
Kalis 807.7 mg
Geležis 3.7 mg
Fosforas 639.7 mg
Selenas 78.8 mcg
Manganas 0.1 mg
Jodas 23.5 mcg
Varis 0 mg