Recepto > Peržiūra

Makaronai su daržovėmis Sukūrė narys: Julius.Ad


395 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Juodieji pipirai, malti 0.2 x žiupsnelis 0.1g
Pomidorai 0.5 x vnt, vidutin. 30g
Paprikos raudonosios 35 x gramų, tik valgomos dalies
Druska 0.1 x arbatinis šaukštelis 0.3g
Morkos 0.3 x vnt, didesnė (72g, tik valgomos dalies) 24g
Makaronai 67 x gramų
Česnakai 0.2 x skiltelė, vidutinė 0.5g
Svogūnų laiškai 12 x gramų
Svogūnai 0.2 x vnt, vidutinis 18g
Fermentinis sūris 33 x gramų

Paruošimas:

Sutarkuojame morkas ir sūrį. Nedideliais kubeliais supjaustome svogūną, svogūnų laiškus, papriką, pomidorą. Susmulkiname česnaką. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi paeiliui dedame daržoves: morkas, svogūnus, česnaką, tada papriką ir pomidorus. Daržovės pasūdome, pabarstome prieskoniais ir pipirais.
Į verdantį pasūdytą vandenį sudedame makaronus (į vandenį kuriame verda makaronai reikia įpilti truputį aliejaus, kad makaronai nesuliptų). Išvirus makaronams, nupilame vandenį, kuriame jie virė, ir perplauname šaltu vandeniu, kad nesuliptų.
Į didelį dubenį dedame sluoksniais makaronus, daržoves ir sūrį. Galų gale viską išmaišome, kad daržovės ir sūris pasiskirstytų. Viską gausiai pabarstome sūriu ir svogūnų laiškais. Kepame mikrobangėje apie 3-5 min., kol išsilydys sūris.



Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Energinė vertė 395.2 kcal
Vandens dalis 111.3 ml
Baltymai 17.3 g
Angliavandeniai 58.4 g
     Maistinės skaidulos 4.8 g
     Krakmolas 42 g
     Cukrus, viso 6.5 g
     Cukrus, natūralus 4.7 g
Riebalai 10.7 g
     Sotieji riebalai 5.7 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.9 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 3.1 g
     Trans-riebalai 0.3 g
     Cholesterolis 33.4 mg
Druska 1.2 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 604.8 mcg
Vitaminas C 35.1 mg
Vitaminas D 0.3 mcg
Vitaminas E 1.3 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.2 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 2.6 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 0 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.3 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 mcg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 22.3 mcg
Vitaminas B12 0.4 mcg
Vitaminas K 0.1 mcg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 2.3 mg
Kalcis 295.3 mg
Magnis 56.3 mg
Kalis 318.6 mg
Geležis 1.6 mg
Fosforas 248.2 mg
Selenas 22.8 mcg
Manganas 0.5 mg
Jodas 13.7 mcg
Varis 0.1 mg
Fluoras 0 mcg
Silicis 0.6 mg