Recepto > Peržiūra

Kubietiškas jautienos troškinys Sukūrė narys: MantasJ



386 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Jautienos faršas, 10% rieb. 117 x gramų
Bulvės 0.3 x vnt, vidutinė 30g
Morkos 0.3 x vnt, vidutinė (61g, tik valgomos dalies) 20g
Svogūnai 0.2 x vnt, didelis 25g
Česnakai 1 x skiltelė, vidutinė 3g
Konservuoti trinti pomidorai 67 x gramų
Vynas, baltas, sausas 30 x ml.
Kaparėliai, konservuoti 0.3 x valgomasis šaukštas, be skysčio 2.9g
Marinuotos alyvuogės, žaliosios 8 x gramų
Razinos, be sėklų 0.1 x puodelis 12g
Prieskoniai, kmyninio kumino sėklos 0.2 x arbatinis šaukštelis 0.4g
Saulėgrąžų aliejus 0.4 x valgomasis šaukštas 5g
Joduota druska 0.8 x žiupsnelis 0.3g
Juodieji pipirai, malti 0.8 x žiupsnelis 0.1g

Paruošimas:

1. Razinas užpilame karštu vandeniu, paliekame, kad išbrinktų, kol gaminame troškinį.
2. Įkaitiname didelę keptuvę su trupučiu aliejaus, sudedame faršą, kepiname, kol gražiai apskrunda, pagardiname druska, pipirais, kuminu.
3. Kitoje keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame susmulkintą svogūną, kepame, kol suminkštėja, tuomet dedame susmulkintą česnaką, dar pakepiname porą minučių. Tuomet sudedame smulkiais kubeliais susmulkintas morkas ir didesniais kubeliais susmulkintas bulves, išmaišome ir pakepiname 5–7 min.
4. Po to viską sudedame į didelę keptuvę su faršu, supilame vyną, konservuotus trintus pomidorus, išmaišome ir troškiname ant vidutinės ugnies vis pamaišydami, kol bulvės truputį suminkštės. Į troškinį sudedame išbrinkusias razinas, kaparėlius, alyvuoges, likusį kuminą, dar kartą pagardiname druska (tik nepersūdykite, nes kaparėliai ir alyvuogės gana sūrūs), pipirais pagal skonį ir troškiname apie 10 min., vis pamaišydami.
p.s. Valgyti šį troškinį galima su virtais ryžiais.



Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Energinė vertė 385.6 kcal
Vandens dalis 207.3 ml
Baltymai 26.4 g
Angliavandeniai 25.7 g
     Maistinės skaidulos 3.9 g
     Krakmolas 5.9 g
     Cukrus, viso 12.8 g
     Cukrus, natūralus 2.5 g
Riebalai 18.5 g
     Sotieji riebalai 5.4 g
     Poli-nesotieji riebalai 3.9 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 6.9 g
     Trans-riebalai 0.6 g
     Cholesterolis 76 mg
Druska 1.1 g
Alkoholis 2.7 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 266 mcg
Vitaminas C 7.4 mg
Vitaminas D 0.1 mcg
Vitaminas E 3.6 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.2 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 4.7 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 84.3 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.9 mg
Vitaminas B6 0.4 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 mcg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 11.8 mcg
Vitaminas B12 1.4 mcg
Vitaminas K 4.4 mcg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 4.6 mg
Kalcis 64.5 mg
Magnis 46.6 mg
Kalis 656.3 mg
Geležis 3 mg
Fosforas 217.8 mg
Selenas 19.9 mcg
Manganas 0.2 mg
Jodas 12.8 mcg
Varis 0.2 mg
Fluoras 28.3 mcg
Silicis 0.9 mg