Recepto > Peržiūra

Cukinijų keksas su mėtomis

Sukūrė narys: [email protected]


344 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Kvietiniai miltai 40 x gramų
Cukinija 40 x gramų, tik valgomos dalies
Cukrus 16 x gramų
Sviestas, 82,5% rieb. 12 x gramų
Alyvuogių aliejus 4 x gramų
Kiaušiniai 0.2 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) 12g
Citrinos žievelė, šviežios 0.3 x gramų
Citrinų sultys, šviežios 0.3 x arbatinis šaukštelis 1.5g
Mėta, šviežia 0.5 x gramų
Kepimo milteliai 0.2 x arbatinio šaukštelio 0.9g
Joduota druska 0.1 x žiupsnelis 0.1g

Paruošimas:

1. Sviestą išlydome. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir druska, įmaišome nekarštą sviestą, aliejų.
2. Sudedame nutarkuotą geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį ir įpilame 3 šaukštelius citrinos sulčių, viską išmaišome.
3. Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, lengvai tarp delnų nuspaudžiame, įmaišome į tešlą ir pridedame smulkintus mėtų lapelius. Pabaigoje įmaišome miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
4. Kekso formą išklojame kepimo popieriumi, supilame tešlą, išlyginame ir kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 minučių. Atvėsiname ant grotelių.



Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Energinė vertė 344.3 kcal
Vandens dalis 44.9 ml
Baltymai 6.7 g
Angliavandeniai 46.2 g
     Maistinės skaidulos 2.2 g
     Krakmolas 26.1 g
     Cukrus, viso 16.5 g
     Cukrus, natūralus 0.3 g
Riebalai 15.6 g
     Sotieji riebalai 6.8 g
     Poli-nesotieji riebalai 1.1 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 6.4 g
     Trans-riebalai 0 g
     Cholesterolis 65 mg
Druska 0.5 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 95 mcg
Vitaminas C 2.3 mg
Vitaminas D 0.4 mcg
Vitaminas E 1.2 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 1.3 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 34.5 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 mcg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 10.3 mcg
Vitaminas B12 0.1 mcg
Vitaminas K 0 mcg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.8 mg
Kalcis 22.6 mg
Magnis 28 mg
Kalis 133.1 mg
Geležis 1 mg
Fosforas 84.3 mg
Selenas 2.7 mcg
Manganas 0 mg
Jodas 4.4 mcg
Varis 0 mg