Recepto > Peržiūra

Kalifornijos gvakamolė Sukūrė narys: MantasJ



272 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Avokadas 0.9 x vnt, vidutinis, tik valgoma dalis 114g
Laimo sultys, šviežios 0.4 x kiekis gautas iš laimo 17g
Pomidorai 0.3 x vnt, vidutinis 31g
Svogūnai, baltieji 0.1 x vnt, vidutinis 14g
Česnakai 0.3 x skiltelė, vidutinė 0.8g
Prieskoniai, kmyninio kumino sėklos 0.1 x gramų
Aštrioji Kajeno paprika, malta 0.1 x gramų
Cukrus 0.1 x arbatinis šaukštelis 0.3g
Kalendros lapai, švieži 0.1 x šakelė 0.3g
Serano pipirai, švieži 0.1 x pipiras 0.8g
Druska 0.1 x valgomasis šaukštelis 0.6g
Juodieji pipirai, malti 0.1 x arbatinis šaukštelis, maltų 0.1g

Paruošimas:

1. Smulkiai supjaustom pomidorus bei kalendros lapus.
2. Labai smulkiai supjaustom svogūną, bei serano pipirą.
3. Sumalam čęsnako skilteles.
4. Nulupam avokadus, išimam sėklas. Sudedam į inda ir naudodamiesi šakutę sutrinam į vientisą masę.
5. Į gautą masę sudedame visus likusius ingredientais. Viską labai gerai sumaišome.
Galima iškarto valgyti. Taip pat labai tinka su Tortilijos traškučiais!

* Šiam receptui geriausia tinka gerai sunokę (minkšti) avokadai.
** Neturint Kajeno paprikos ar Serano pipirų - galima jų nedėti arba tiesiog pakeiskite panašiais produktais.



Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Energinė vertė 272.2 kcal
Vandens dalis 134.8 ml
Baltymai 2.8 g
Angliavandeniai 11.3 g
     Maistinės skaidulos 4.6 g
     Krakmolas 0.1 g
     Cukrus, viso 2.6 g
     Cukrus, natūralus 2 g
Riebalai 26.9 g
     Sotieji riebalai 3.9 g
     Poli-nesotieji riebalai 2.3 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 18.8 g
     Trans-riebalai 0 g
     Cholesterolis 0 mg
Druska 0.6 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 29.9 mcg
Vitaminas C 25.6 mg
Vitaminas D 0 mcg
Vitaminas E 1.7 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.2 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 2.9 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 16.7 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 1.5 mg
Vitaminas B6 0.7 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 mcg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 45.5 mcg
Vitaminas B12 0 mcg
Vitaminas K 25.2 mcg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.6 mg
Kalcis 26.1 mg
Magnis 40.2 mg
Kalis 696.8 mg
Geležis 0.9 mg
Fosforas 59.9 mg
Selenas 1.5 mcg
Manganas 0.2 mg
Jodas 2.8 mcg
Varis 0.2 mg
Fluoras 7.6 mcg