Šaltoji mėtų sriuba
Sukūrė narys: Julius.Ad

251 kcal /
Ingredientas | Kiekis | Viso |
---|---|---|
Mėta, šviežia | 13 x lapai | 1.9g |
Vanduo | 0.4 x litras | 375ml |
Žirneliai, švieži | 200 x gramų, tik valgomos dalies | |
Grietinėlė, 10% rieb. | 25 x gramų | |
Alyvuogių aliejus | 10 x ml | 9g |
Druska | 0.3 x arbatinis šaukštelis | 1g |
Juodieji pipirai, malti | 0.5 x žiupsnelis | 0.1g |
Paruošimas:
Vandenį užvirinti ir pasūdyti. Tada sudėti mėtų lapus ir virti ant silpnos ugnies apie 3 min. Po to suberti žirnelius ir virti dar 5 - 7 min. Tuomet palikti atvėsti ir sutrinti smulkintuvu iki vientisos masės. Į gautą masę sudėti grietinėlę, supilti aliejų, pagardinti prieskoniais ir išmaišyti. Sriubą laikyti šaldytuve apie 1 val. Patiekti šaltą.
Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą