Recepto > Peržiūra

Šaltoji mėtų sriuba Sukūrė narys: Julius.Ad



251 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Mėta, šviežia 13 x lapai 1.9g
Vanduo 0.4 x litras 375ml
Žirneliai, švieži 200 x gramų, tik valgomos dalies
Grietinėlė, 10% rieb. 25 x gramų
Alyvuogių aliejus 10 x ml 9g
Druska 0.3 x arbatinis šaukštelis 1g
Juodieji pipirai, malti 0.5 x žiupsnelis 0.1g

Paruošimas:

Vandenį užvirinti ir pasūdyti. Tada sudėti mėtų lapus ir virti ant silpnos ugnies apie 3 min. Po to suberti žirnelius ir virti dar 5 - 7 min. Tuomet palikti atvėsti ir sutrinti smulkintuvu iki vientisos masės. Į gautą masę sudėti grietinėlę, supilti aliejų, pagardinti prieskoniais ir išmaišyti. Sriubą laikyti šaldytuve apie 1 val. Patiekti šaltą.



Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Energinė vertė 251.3 kcal
Vandens dalis 554.5 ml
Baltymai 13.6 g
Angliavandeniai 35.3 g
     Maistinės skaidulos 14.9 g
     Krakmolas 7.8 g
     Cukrus, viso 9.1 g
     Cukrus, natūralus -
Riebalai 12.4 g
     Sotieji riebalai 3.2 g
     Poli-nesotieji riebalai 1.1 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 7.4 g
     Trans-riebalai 0.2 g
     Cholesterolis 8.8 mg
Druska 1.1 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 128.4 mcg
Vitaminas C 68.7 mg
Vitaminas D 0 mcg
Vitaminas E 1.9 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.5 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.4 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 5.8 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 0 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.8 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 mcg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 81 mcg
Vitaminas B12 0.1 mcg
Vitaminas K 0.1 mcg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 2.8 mg
Kalcis 125.2 mg
Magnis 69.8 mg
Kalis 721.2 mg
Geležis 3.5 mg
Fosforas 287.1 mg
Selenas 0.7 mcg
Manganas 0 mg
Jodas 12.1 mcg
Varis 0 mg