Recepto > Peržiūra

Tradiciniai bulviniai blynai Sukūrė narys: Diana_Čop


229 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Bulvės 1.5 x vnt, vidutinė 135g
Kiaušiniai 0.3 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) 15g
Svogūnai 0.3 x vnt, vidutinis 28g
Česnakai 0.3 x skiltelė, vidutinė 0.8g
Kvietiniai miltai 0.5 x valgomasis šaukštelis 4.5g
Saulėgrąžų aliejus 0.5 x valgomasis šaukštas 6g
Juodieji pipirai, malti 0.3 x žiupsnelis 0.1g
Druska 0.3 x žiupsnelis 0.1g
Grietinėlė, 20% rieb. 1 x valgomasis šaukštas 12g

Paruošimas:

1. Bulves nuskuskite. Nuskustas bulves, svogūną ir česnako skiltelę sutarkuokite tarka iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį. Į masę įberkite miltų, druskos ir juodųjų pipirų.
2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Šaukštu kabinkite paruoštą bulvių tešlą ir keptuvėje formuokite blynus.
3. Kepkite porą minučių, kol gražiai apskrus. Atsargiai apverskite ir kepkite dar porą minučių. Iškepusius blynus išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad sugertumėte riebalus.

4. Patiekite su grietine.



Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Energinė vertė 229 kcal
Vandens dalis 147.6 ml
Baltymai 5.3 g
Angliavandeniai 31.1 g
     Maistinės skaidulos 3.1 g
     Krakmolas 25.4 g
     Cukrus, viso 2.2 g
     Cukrus, natūralus 1.8 g
Riebalai 9.9 g
     Sotieji riebalai 2.4 g
     Poli-nesotieji riebalai 4.3 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 2.4 g
     Trans-riebalai 0.1 g
     Cholesterolis 50.5 mg
Druska 0.2 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 42.3 mcg
Vitaminas C 22.4 mg
Vitaminas D 0.4 mcg
Vitaminas E 4.3 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 3.3 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 45.3 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.3 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 mcg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 62.8 mcg
Vitaminas B12 0.2 mcg
Vitaminas K 0 mcg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.9 mg
Kalcis 45.9 mg
Magnis 45 mg
Kalis 696.6 mg
Geležis 1.3 mg
Fosforas 124.3 mg
Selenas 2.9 mcg
Manganas 0 mg
Jodas 8.2 mcg
Varis 0 mg
Fluoras 0 mcg
Silicis 2.1 mg