Recepto > Peržiūra

Grikių su burokėliais troškinys Sukūrė narys: MantasJ


253 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Grikiai, sausi 50 x gramų
Burokėliai 50 x gramų, tik valgomos dalies
Česnakai 0.5 x skiltelė, vidutinė 1.5g
Lauro lapai, džiovinti 1.5 x gramų
Krapai 0.5 x gramų, kartu su nevalgoma dalimi
Juodieji pipirai, malti 1.5 x žiupsnelis 0.2g
Joduota druska 1 x žiupsnelis 0.4g
Vanduo 0.5 x stiklinė 105ml
Alyvuogių aliejus 0.5 x valgomasis šaukštas 6g

Paruošimas:

1. Išverdame grikius.
2. Pakepiname ar patroškiname sutarkuotus burokėlius su trupučiu aliejaus.
3. Burokėlius trumpai patroškiname kartu su grikiais.
4. Į troškinį įmetame lauro lapą.
5. Troškinį baigiant ruošti sudedame pipirus, krapus, druską ir susmulkintą česnaką.



Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Energinė vertė 252.6 kcal
Vandens dalis 132.9 ml
Baltymai 7.4 g
Angliavandeniai 41 g
     Maistinės skaidulos 4.7 g
     Krakmolas 30.6 g
     Cukrus, viso 4.5 g
     Cukrus, natūralus 3.5 g
Riebalai 7.7 g
     Sotieji riebalai 1.2 g
     Poli-nesotieji riebalai 1.3 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0.5 g
     Mono-nesotieji riebalai 4.8 g
     Trans-riebalai 0 g
     Cholesterolis 0 mg
Druska 0.5 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 9.8 mcg
Vitaminas C 3.3 mg
Vitaminas D 0 mcg
Vitaminas E 0.7 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 2.3 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 0 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 mcg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 8.8 mcg
Vitaminas B12 0 mcg
Vitaminas K 0.2 mcg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1.7 mg
Kalcis 40.4 mg
Magnis 91.6 mg
Kalis 242 mg
Geležis 1.7 mg
Fosforas 191.2 mg
Selenas 3.2 mcg
Manganas 0 mg
Jodas 14.2 mcg
Varis 0 mg
Fluoras 0.1 mcg
Silicis 1.5 mg