Recepto > Peržiūra

Avižų pienas Sukūrė narys: Julius.Ad



213 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Avižiniai dribsniai 0.5 x vienkartinis puodelis 45g
Vanduo 2 x stiklinė 420ml
Medus, natūralus 0.5 x valgomasis šaukštas 15g
Druska 0.3 x arbatinis šaukštelis 1g

Paruošimas:

Išbrinkyti avižiniu dribsnius karštame vandenyje (apie valandą laiko). Išbrinkusius kiaurasamtyje perplauti po tekančiu vandeniu.
Į kokteilinę suberti išbrinkusius avižinius dribsnius ir supilti 3-4 stiklines vandens. Viską plakti tol, kol skystis taps baltas ir avižiniai dribsniai bus visiškai susmulkinti. Avižų pieną reikia perkošti per tankų sietelį arba marlę. Tirščius galima panaudoti verdant košę. Perkoštą skystį vėl dedame į kokteilinę ir dar kartą išplakame. Antrą kartą perkošiame pieną ir vėl supilame į kokteilinę. Suberiame druską, įdedame medų ir paskutinį kartą suplakame.
Avižų pieną reikia laikyti šaldytuve ir suvartoti per 3 dienas.



Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Energinė vertė 212.9 kcal
Vandens dalis 426.9 ml
Baltymai 6.3 g
Angliavandeniai 42.6 g
     Maistinės skaidulos 4.1 g
     Krakmolas 27.3 g
     Cukrus, viso 11.8 g
     Cukrus, natūralus 11.2 g
Riebalai 3 g
     Sotieji riebalai 0.6 g
     Poli-nesotieji riebalai 1.3 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 1.2 g
     Trans-riebalai 0 g
     Cholesterolis 0 mg
Druska 1 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 0.2 mcg
Vitaminas C 0.3 mg
Vitaminas D 0.9 mcg
Vitaminas E 0.8 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 1.8 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 0 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 mcg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 24.8 mcg
Vitaminas B12 0 mcg
Vitaminas K 0 mcg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 2.9 mg
Kalcis 61.3 mg
Magnis 62.5 mg
Kalis 172.6 mg
Geležis 2.5 mg
Fosforas 176.4 mg
Selenas 0.9 mcg
Manganas 0 mg
Jodas 2.7 mcg
Varis 0 mg
Silicis 6.1 mg