Recepto > Peržiūra

Šokoladinis cukinijų pyragas su juodųjų serbentų pertepimu Sukūrė narys: [email protected]



237 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Kvietiniai miltai 13 x gramų
Cukinija 23 x gramų, tik valgomos dalies
Kiaušiniai 0.3 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) 16g
Rapsų aliejus 7 x gramų
Kakavos milteliai (kakava) 0.2 x valgomasis šaukštas 5g
Kepimo milteliai 0.1 x arbatinis šaukštelis 0.6g
Druska 0.1 x žiupsnelis 0.1g
Cinamonas, maltas 0.1 x gramų
Serbentai, juodieji 10 x gramų, tik valgomos dalies
Cukrus 11 x gramų
Bulvių krakmolas 0.1 x arbatinis šaukštelis 0.5g
Juodasis šokoladas 7 x gramų
Grietinėlė, 10% rieb. 2 x gramų

Paruošimas:

Cukinijas sutarkuojame per burokinę tarką ir paliekame pastovėti, kol plaksime kiaušinius.
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki baltumo. Pamažu supilame aliejų ir dar truputį paplakame.
Cukiniją nuspaudžiame nuo išsiskyrusio skysčio, įmaišome į tešlą. Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kakava, druska ir cinamonu. Atsargiai viską išmaišome.
Tašlą supilame į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą formą (aš kepiau kekso formoje) ir kepame iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45-50 minutes.
Išėmus iš orkaitės leidžiame visiškai atvėsti.
Tuo metu sutriname juoduosiuos serbentus iki vientisos masės, įdedame cukraus, supilame į puodelį ir užverdame. Užvirus supilame vandenyje ištirpintą krakmolą ir paverdame minutėlę kol sutištės. Atvėsiname.
Šokoladą ištirpiname su grietinėle.
Atvėsusį pyragą perpjauname per pusę, sutepame juodaisiais serbentais, viršų apliejame tirpintu šokoladu.



Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Energinė vertė 237.3 kcal
Vandens dalis 37.1 ml
Baltymai 5 g
Angliavandeniai 29.5 g
     Maistinės skaidulos 3.3 g
     Krakmolas 10.3 g
     Cukrus, viso 14.6 g
     Cukrus, natūralus 1.2 g
Riebalai 12.5 g
     Sotieji riebalai 3 g
     Poli-nesotieji riebalai 2.6 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 5.9 g
     Trans-riebalai 0 g
     Cholesterolis 47.7 mg
Druska 0.4 g
Kofeinas 11.6 mg
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 24.4 mcg
Vitaminas C 17.8 mg
Vitaminas D 0.3 mcg
Vitaminas E 1.7 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 0.9 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 46.2 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 mcg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 8.3 mcg
Vitaminas B12 0.1 mcg
Vitaminas K 0 mcg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.8 mg
Kalcis 26.9 mg
Magnis 45.9 mg
Kalis 264 mg
Geležis 1.1 mg
Fosforas 94.5 mg
Selenas 2.9 mcg
Manganas 0 mg
Jodas 3.5 mcg
Varis 0 mg