Recepto > Peržiūra

Piurė su porais

Sukūrė narys: Julius.Ad



349 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Bulvės 200 x gramų, tik valgomos dalies
Svogūnai 0.2 x vnt, didelis 30g
Druska 0.2 x arbatinis šaukštelis 0.8g
Juodieji pipirai, malti 0.1 x arbatinis šaukštelis 0.3g
Pienas, 2,5% 80 x ml. 82g
Sviestas, 82,5% rieb. 16 x gramų
Poras 0.2 x poras 18g

Paruošimas:

Nuskusti ir kubeliais supjaustyti bulves. Jas išvirti pasūdytame vandenyje. Poro žalius lapus sudėti į verdančias bulves. Smulkiai supjaustyti svogūną ir porą (baltąją jo dalį). Išlydyti 30 g. sviesto ir apkepinti svogūnus su poru. Tada supilti pieną ir pasūdyti. Viską išmaišyti ir kelias minutes pakaitinti ant mažos ugnies. Nuėmus puodą nuo ugnies visą turinį sumalti blenderiu. Išvirusias bulves nukošti ir sudėti likusį sviestą (50 g.). Pradėjus jas trinti dalimis reikia supilti pieno tyrę, kol gausis tinkamos konsistencijos piurė. Pagardinti maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišyti. Papuošimui tinka krapai ir/ar svogūno laiškai.



Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Kalorijos 349.2 kcal
Vandens dalis 212.6 ml
Baltymai 7.6 g
Angliavandeniai 46.1 g
     Maistinės skaidulos 4.4 g
     Cukrus, viso 6.8 g
     Cukrus, natūralus 2.7 g
Riebalai 15.6 g
     Sotieji riebalai 9.2 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.6 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 4.8 g
     Trans-riebalai 0.1 g
     Cholesterolis 48.2 mg
Druska 0.9 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 158.8 mcg
Vitaminas C 10.5 mg
Vitaminas D 0.2 mcg
Vitaminas E 0.6 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.2 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 1.9 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 1.6 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 mcg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 28.5 mcg
Vitaminas B12 0.3 mcg
Vitaminas K 6.8 mcg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1 mg
Kalcis 140.5 mg
Magnis 47.5 mg
Kalis 451 mg
Geležis 1.2 mg
Fosforas 160.1 mg
Selenas 1.4 mcg
Manganas 0.1 mg
Jodas 13.8 mcg
Varis 0 mg
Fluoras 0.1 mcg
Silicis 3 mg