Recepto > Peržiūra

Piurė su porais Sukūrė narys: JuliusAdmin



581 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Bulvės 333 x gramų, tik valgomos dalies
Svogūnai 0.3 x vnt, didelis 50g
Druska 0.3 x arbatinis šaukštelis 1.3g
Juodieji pipirai, malti 0.2 x arbatinis šaukštelis 0.5g
Pienas, 2,5% 133 x ml. 137g
Sviestas, 82,5% rieb. 27 x gramų
Poras 0.3 x poras 30g

Paruošimas:

Nuskusti ir kubeliais supjaustyti bulves. Jas išvirti pasūdytame vandenyje. Poro žalius lapus sudėti į verdančias bulves. Smulkiai supjaustyti svogūną ir porą (baltąją jo dalį). Išlydyti 30 g. sviesto ir apkepinti svogūnus su poru. Tada supilti pieną ir pasūdyti. Viską išmaišyti ir kelias minutes pakaitinti ant mažos ugnies. Nuėmus puodą nuo ugnies visą turinį sumalti blenderiu. Išvirusias bulves nukošti ir sudėti likusį sviestą (50 g.). Pradėjus jas trinti dalimis reikia supilti pieno tyrę, kol gausis tinkamos konsistencijos piurė. Pagardinti maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišyti. Papuošimui tinka krapai ir/ar svogūno laiškai.



Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Energinė vertė 581.4 kcal
Vandens dalis 354 ml
Baltymai 12.7 g
Angliavandeniai 76.8 g
     Maistinės skaidulos 7.3 g
     Krakmolas 55.3 g
     Cukrus, viso 11.4 g
     Cukrus, natūralus -
Riebalai 26 g
     Sotieji riebalai 15.3 g
     Poli-nesotieji riebalai 1 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 8 g
     Trans-riebalai 0.1 g
     Cholesterolis 80.3 mg
Druska 1.6 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 264.3 mcg
Vitaminas C 17.4 mg
Vitaminas D 0.3 mcg
Vitaminas E 1.1 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.4 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 3.2 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 2.7 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.1 mg
Vitaminas B6 0.4 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 mcg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 47.4 mcg
Vitaminas B12 0.5 mcg
Vitaminas K 11.3 mcg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1.7 mg
Kalcis 233.9 mg
Magnis 79 mg
Kalis 751 mg
Geležis 2 mg
Fosforas 266.6 mg
Selenas 2.4 mcg
Manganas 0.2 mg
Jodas 23 mcg
Varis 0 mg