Recepto > Peržiūra

Lazanija su cukinija

Sukūrė narys: [email protected]


259 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Jautienos faršas, 7% rieb. 67 x gramų
Česnakai 0.5 x skiltelė, vidutinė 1.5g
Pomidorų pasta 3.3 x gramų
Konservuoti, smulkinti pomidorai "Mutti" 67 x gramų
Cukinija 167 x gramų, tik valgomos dalies
Kvietiniai miltai 3.3 x gramų
Pienas, 3.5% rieb. 50 x gramų
Sviestas, 82,5% rieb. 0.2 x valgomasis šaukštas 3.3g
Rinktinių tarkuotų sūrių mišinys makaronams "Džiugas" 6 x gramų
Mocarelos sūris 8 x gramų
Druska 0.2 x arbatinis šaukštelis 0.7g

Paruošimas:

Į keptuvėje dedame maltą jautieną ir iškepame.
Į keptuvę įtarkuojame česnaką, beriame druskos, pipirų, kepame minutę.
Į keptuvę dedame pomidorų pastą supilame pomidorus su sultimis, išmaišome. Kai viskas užverda, sumažiname ugnį, uždengiame keptuvę ir troškiname mėsos padažą 30-40 minučių.
Cukinijas supjaustome plonomis juostelėmis, pabarstome druska ir po 10 minučių popieriniais rankšluosčiais pašaliname išsiskyrusį vandenį.
Cukinijų juosteles po vieną pakepiname grill keptuvėje – jos turi šiek tiek apkepti, bet ne visiškai suminkštėti. Kiekvieną juostelę kepame po 1-2 minutes iš abiejų pusių.
Keptuvėje pakepiname miltus, sudedame sviestą supilame pieną, viską maišome, kol padažas sutirštės, tuomet suberiame pusę ieto sūrio.
Sluoksniujame lazaniją: į kepimo skardą dedame sluoksnį mėsos padažo, cukinijų juostelių, Balto padažo. Sluoksnius kartojame kol baigiasi produktai, užbaigiame balto padažo sluoksniu.
Ant viršaus beriame mocarelos, užberiame likusį kietą sūrį.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
Patiekiant pabarstome šviežio baziliko lapeliais.



Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Kalorijos 258.9 kcal
Vanduo 322.4 ml
Baltymai 22.1 g
Angliavandeniai 14.6 g
     Skaidulos 1.9 g
     Cukrus, viso 5.9 g
     Cukrus, natūralus 3 g
Riebalai 12.4 g
     Sotieji riebalai 6.7 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.4 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 3.4 g
     Trans-riebalai 0.3 g
     Cholesterolis 57.4 mg
Druska 1.2 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 126 μg
Vitaminas C 17.8 mg
Vitaminas D 0.1 μg
Vitaminas E 0.5 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.3 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.2 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 5.2 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 46.1 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.4 mg
Vitaminas B6 0.4 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 95.5 μg
Vitaminas B12 1.7 μg
Vitaminas K 0.3 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 4.1 mg
Kalcis 113.5 mg
Magnis 61.4 mg
Kalis 753.5 mg
Geležis 2.5 mg
Fosforas 257 mg
Selenas 12.3 μg
Manganas 0 mg
Jodas 8.8 μg
Varis 0.1 mg