Recepto > Peržiūra

Pyragas su aguonomis

Sukūrė narys: Rimvydas

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 0


422 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Sviestas, 82,5% rieb. 13 x gramų
Kiaušiniai 0.2 x vnt, didesnis (63g, su lukštais) 12g
Cukrus 19 x gramų
Kvietiniai miltai 19 x gramų
Razinos 0.1 x vienkartinis puodelis 8g
Varškė, 9% rieb. 32 x gramų
Citrinos 0.1 x vnt, didesnė, nenulupta
Bulvių krakmolas 0.1 x valgomasis šaukštas 3.8g
Obuoliai 0.2 x vnt, vidutinis, tik valgoma dalis 28g
Grietinėlė, 10% rieb. 13 x gramų
Kondensuotas pienas, su cukrumi 6 x gramų
Aguonos 0.5 x valgomasis šaukštas 8g

Paruošimas:

Iš 200g. sviesto, 1 kiaušinio, 100g. cukraus, 300g. miltų paruošti tešlą ir ją palaikyti šaltai apie 30 min. Varškę ir citriną sumalti. Į varškę įmušti kiaušinius, įmaišyti cukrų, krakmolą ir razinas. Aguonas sumaišyti su kondensuotu pienu. Iš atšaldytos tešlos iškočioti 7 mm. storio lakštą ir įkloti į sviestu pateptą kepimo formą. Supilti varškę. Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti skiltelėmis. Obuolių skilteles sudėti ant varškės ties viduriu. Pyragą galima papuošti aguonomis ir kondensuotu pienu. Kepti 170 laipsnių temperatūroje, orkaitėje apie 45 min. Atvėsusį pyragą taip pat galima papuošti plakta grietinėle. Skanaus.



Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Kalorijos 422.1 kcal
Vanduo 75.1 ml
Baltymai 11.4 g
Angliavandeniai 52.3 g
     Skaidulos 3.8 g
     Cukrus, viso 31 g
     Cukrus, natūralus 7 g
Riebalai 20.1 g
     Sotieji riebalai 9.7 g
     Poli-nesotieji riebalai 2.8 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 5.9 g
     Trans-riebalai 0.1 g
     Cholesterolis 85.7 mg
Druska 0.1 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 162.3 μg
Vitaminas C 4.6 mg
Vitaminas D 0.6 μg
Vitaminas E 1.4 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.2 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 2.7 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 37.2 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 17.3 μg
Vitaminas B12 0.6 μg
Vitaminas K -
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1.2 mg
Kalcis 161.2 mg
Magnis 62.1 mg
Kalis 284.9 mg
Geležis 2 mg
Fosforas 233.6 mg
Selenas 4.1 μg
Manganas -
Jodas 7.1 μg
Varis -
Silicis 0.6 mg