Recepto > Peržiūra

Obuolių pyragas su žemės riešutų karamele Sukūrė narys: [email protected]


178 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Obuoliai 0.4 x vnt, vidutinis, tik valgoma dalis 60g
Kiaušiniai 0.1 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) 6g
Cukrus 0.1 x valgomasis šaukštas 2g
Vanilinis cukrus 0.1 x arbatinis šaukštelis 0.4g
Alyvuogių aliejus 3.5 x gramų
Kefyras, 2,5% rieb. 3.5 x gramų
Kvietiniai miltai 10 x gramų
Kepimo milteliai 0.1 x arbatinio šaukštelio 0.3g
Cinamonas, maltas 0.1 x arbatinis šaukštelis 0.1g
Druska 0.1 x žiupsnelis 0.1g
Žemės riešutai 8 x gramų
Vanduo 2.5 x ml
Pienas, 2,5% 3.3 x gramų
Sviestas, 82,5% rieb. 2.5 x gramų

Paruošimas:

Kiaušinius išplakame iki purumo su žiupsneliu druskos, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Supilame aliejų, kefyrą ir vėl gerai išplakame.
Miltus, sumaišytus kepimo milteliais ir cinamonu, įsijojame į tešlą ir gerai išmaišome.
Gaunasi gana tiršta masė, kurią sukrečiame į formą ir išlyginame.
Obuolius supjaustome stambiais kubeliais ir sukrauname ant viršaus.

Karamelei pirmiausiai sausoje keptuvėje apskrudiname pasmulkintus riešutus, išimame.

Keptuvėje ištirpiname cukrų su vandeniu ir kaitiname iki vientisos gintaro spalvos masės. Kitame inde ištirpiname sviestą su pienu tuo metu kai verda karamelė ir pakankamai parudavus cukraus masei, karštą pieną supilame į nuo kaitros nukeltą cukraus masę. Viską maišome kol karamelė nustoja putoti, indą dedame atgal ant viryklės ir verdame kol šiek tiek sutirštėja. Pabaigoje įdedame žiupsnelį druskos.

Karamelei kiek pravėsus suberiame riešutus, pamaišome, kol bus graži vientisa masė ir užpilame padažą ant obuolių.

Viską šauname į 180°C orkaitę ir kepame 30-40 min.
Skanaus!



Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Energinė vertė 178.1 kcal
Vandens dalis 56.2 ml
Baltymai 4.2 g
Angliavandeniai 19.2 g
     Maistinės skaidulos 2.2 g
     Krakmolas 7.1 g
     Cukrus, viso 7.9 g
     Cukrus, natūralus 4.7 g
Riebalai 10.1 g
     Sotieji riebalai 2.5 g
     Poli-nesotieji riebalai 1.7 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 5.1 g
     Trans-riebalai 0 g
     Cholesterolis 24.4 mg
Druska 0.2 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 31.6 mcg
Vitaminas C 2.5 mg
Vitaminas D 0.2 mcg
Vitaminas E 1.6 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 1.9 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 17.2 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.1 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 mcg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 9.8 mcg
Vitaminas B12 0.1 mcg
Vitaminas K 0 mcg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.5 mg
Kalcis 23.5 mg
Magnis 23.6 mg
Kalis 136.7 mg
Geležis 0.7 mg
Fosforas 60.6 mg
Selenas 1.9 mcg
Manganas 0 mg
Jodas 4.2 mcg
Varis 0 mg
Silicis 0 mg