Recepto > Peržiūra

Bolivinė balanda su daržovėmis

Sukūrė narys: MantasJ



559 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Bolivinė balanda, neparuošta 0.3 x puodelis 57g
Alyvuogių aliejus 0.7 x valgomasis šaukštas 8g
Saldžiosios bulvės (batatai) 117 x gramų
Pievagrybiai 93 x gramų, kartu su nevalgoma dalimi
Česnakai 0.7 x skiltelė, vidutinė 2g
Kale kopūstai 67 x gramų
Vynas, baltas, sausas 0.2 x stiklinė (210ml) 52g
Sūris "Parmezano" 20 x gramų
Druska 0.2 x arbatinis šaukštelis 1g
Prieskoniai, kvapieji pipirai, malti 0.1 x arbatinis šaukštelis 0.2g

Paruošimas:

1. Bolivinę balandą apmerkiame 2 stiklinėmis vandens, ir uždedame virti ant mažos ugnies. Maišome ir verdame kol vanduo yra absorbuojamas (12-15min.).
2. Tuo pat metu, ant vidutinės ugnies užkaičiame keptuvę su alyvuogių aliejų.
3. Aliejui įkaitus įdedame kepti vid. dydžio gabalais supjaustytus batatus. Batatus kepame kol jie apminkštėja, apie (5-7min.).
4. Suberiame smulkintą česnaką. Viską sumaišome ir kepame apie 1min.
5. Į keptuvę sudedame gabalais pjaustytą kale kopūstą, grybus, druską, maltus pipirus. Kepti ant mažos ugnies, dažnai pamaišant, kol daržovės suminkštės (apie 10-12min.).
6. Paruošas daržoves sudedame ant paruoštos balandos. Viską apibarstome smulkiai tarkuotų parmezano sūriu.



Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Energinė vertė 558.8 kcal
Vandens dalis 243.2 ml
Baltymai 23.6 g
Angliavandeniai 69.3 g
     Maistinės skaidulos 11.7 g
     Krakmolas 44.8 g
     Cukrus, viso 7.1 g
     Cukrus, natūralus -
Riebalai 18.7 g
     Sotieji riebalai 5.9 g
     Poli-nesotieji riebalai 3.3 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 8.1 g
     Trans-riebalai 0.2 g
     Cholesterolis 15.8 mg
Druska 1.9 g
Alkoholis 4.8 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 922 mcg
Vitaminas C 43.9 mg
Vitaminas D 1.4 mcg
Vitaminas E 3 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.6 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 6.6 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 51.9 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 1.4 mg
Vitaminas B6 0.4 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 mcg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 71.5 mcg
Vitaminas B12 0.4 mcg
Vitaminas K 353.6 mcg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 2.8 mg
Kalcis 401.7 mg
Magnis 151.7 mg
Kalis 1039.8 mg
Geležis 4 mg
Fosforas 536.9 mg
Selenas 9.3 mcg
Manganas 1.8 mg
Jodas 9.3 mcg
Varis 0.9 mg