Recepto > Peržiūra

Lengvos ir gaivios salotos

Sukūrė narys: Julius.Ad


326 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Mėta, šviežia 25 x lapai 3.8g
Agurkai 60 x gramų
Svogūnai 1 x vnt, mažas 70g
Raudono vyno actas 2 x arbatinis šaukštelis 10g
Cukrus 2 x valgomasis šaukštelis 20g
Alyvuogių aliejus 4 x valgomasis šaukštelis 24g
Druska 0.5 x arbatinis šaukštelis 2g
Juodieji pipirai, malti 1 x žiupsnelis 0.1g

Paruošimas:

Agurkus nuplauti, perpjauti pusiau ir išskobti sėklas. Tada supjaustyti pusžiedžiais ir pabarstyti druska. Svogūną nulupti ir mirkyti šaltame vandenyje apie 10 min. Tada perpjauti pusiau, supjaustyti pusžiedžiais, apšlakstyti vyno actu ir palikti marinuotis apie 15 min. Mėtų lapus sumaišyti su agurkais, svogūnais, pagardinti cukrumi, pipirais ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Viską išmaišyti ir laikyti šaldytuve apie 20 min. Patiekti šaltas.



Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Kalorijos 325.8 kcal
Vanduo 131.5 ml
Baltymai 1.6 g
Angliavandeniai 28 g
     Skaidulos 2.5 g
     Cukrus, viso 24.2 g
     Cukrus, natūralus 4.2 g
Riebalai 24.2 g
     Sotieji riebalai 3.7 g
     Poli-nesotieji riebalai 2.7 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 2.6 g
     Mono-nesotieji riebalai 16.9 g
     Trans-riebalai 0 g
     Cholesterolis 0 mg
Druska 2 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 24.1 μg
Vitaminas C 9 mg
Vitaminas D 0 μg
Vitaminas E 3.5 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 0.6 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 0 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.1 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 36.2 μg
Vitaminas B12 0 μg
Vitaminas K 0.2 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.5 mg
Kalcis 58.2 mg
Magnis 19.6 mg
Kalis 251.9 mg
Geležis 1.3 mg
Fosforas 47.5 mg
Selenas 0.7 μg
Manganas 0.1 mg
Jodas 5.9 μg
Varis 0 mg
Fluoras 0 μg