Recepto > Peržiūra

Amerikietiškas obuolių pyragas Sukūrė narys: [email protected]


207 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Obuoliai 50 x gramų, tik valgomos dalies
Cukrus 0.2 x valgomasis šaukštas 4.2g
Kvietiniai miltai 23 x gramų
Sviestas, 82,5% rieb. 11 x gramų
Kiaušiniai 0.1 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) 4.8g
Vanduo 4.2 x ml
Joduota druska 0.2 x žiupsnelis 0.1g
Cinamonas, maltas 0.1 x arbatinis šaukštelis 0.2g

Paruošimas:

Miltus sumaišome kartu su druska, burokine tarka įtarkuojame šaltą sviestą. Miltus su sviestu karts nuo karto permaišome, jog sviestas nesuliptų.
Išplakame kiaušinį ir pusę plakinio kartu su vandeniu supilame į sviesto ir miltų mišinį, permaišome ir viską suspaudžiame į vieną rutulį. Tešlos negalima minkyti ar ilgai šildyti jos rankomis.
Paruoštą tešlą padaliname į dvi dalis, dedame į šaldytuvą 1-2 valandoms, galima palikti ir per naktį.
Per tą laiką pasiruošiame obuolių įdarą – obuolius nulupame, supjaustome kubeliais ir sumaišome su likusiais ingredientais (cukrumi, citrinos sultimis, miltais bei cinamonu).
Atšąlusią tešlą iškočiojame ant miltais pabarstyto stalo, išklojame kepimo formą, kurioje kepsime pyragą (įskaitant ir kraštus), sudedame obuolių įdarą ir viską užklojame kita iškočiotos tešlos dalimi. Kraštus prispaudžiame. Jei yra laiko ir noro, viršų galima papuošti grotelėmis.
Pyrago viršų aptepame likusiu kiaušinio plakiniu, apibarstome ruduoju cukrumi kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 40-45 min., kol apskrus.



Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Energinė vertė 206.9 kcal
Vandens dalis 45.8 ml
Baltymai 3.6 g
Angliavandeniai 27.2 g
     Maistinės skaidulos 2 g
     Krakmolas 14.8 g
     Cukrus, viso 8.2 g
     Cukrus, natūralus 3.9 g
Riebalai 9.9 g
     Sotieji riebalai 5.5 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.5 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 3 g
     Trans-riebalai 0 g
     Cholesterolis 41.5 mg
Druska 0.1 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 74.9 mcg
Vitaminas C 2 mg
Vitaminas D 0.2 mcg
Vitaminas E 0.7 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 0.7 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 15.1 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.1 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 mcg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 3.5 mcg
Vitaminas B12 0.1 mcg
Vitaminas K 0.1 mcg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.4 mg
Kalcis 13.4 mg
Magnis 14.5 mg
Kalis 82.9 mg
Geležis 0.7 mg
Fosforas 45.6 mg
Selenas 1.8 mcg
Manganas 0 mg
Jodas 4.1 mcg
Varis 0 mg
Silicis 0.1 mg