Recepto > Peržiūra

Flan pyragas Sukūrė narys: [email protected]



296 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Kvietiniai miltai 17 x gramų
Sviestas, 82,5% rieb. 12 x gramų
Pienas, 3,2% 40 x gramų
Druska 0.2 x žiupsnelis 0.1g
Neptūnas - natūralus negazuotas mineralinis vanduo 38 x ml
Cukrus 0.1 x puodelis 20g
Bulvių krakmolas 6 x gramų
Kiaušiniai 0.4 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) 23g

Paruošimas:

Ingredientų kiekis numatytas 22 cm skersmens kepimo formai.
Tešla:
1. Mikseriu ar virtuviniu kombainu lėčiausiu greičiu išplakite sviestą. Druską ištirpinkite piene ir supilkite į tešlą. Mikseriu išmaišykite.
2. Palaipsniui suberkite miltus ir išmaišykite, kol ingredientai tiesiog susimaišo. Čia jau persistengti labai nereikia.
3. Dabar tešlą galite šiek tiek pabarstyti miltais (jei limpa prie rankų), tuomet iškočiokite ir įklokite į kepimo formą, kraštai turėtų būti 3 cm aukščio. Kiškite į šaldytuvą bent valandai, o geriausiai – per naktį.
Įdaras:
4. Puodelyje užvirinkite pieną su mineraliniu vandeniu.
5. Didesniame puode šluotele sumaišykite kiaušinius, cukrų ir krakmolą. Tuomet po truputį supilkite verdantį pieną, nuolatos maišykite šluotele. Masę užvirinkite ir virkite 5 minutes nuolatos maišydami. Masė gerokai sutirštės.
6. Palikite atvėsti, bet periodiškai vis pamaišykite.
7. Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir 30 minučių įkiškite į šaldymo kamerą.
8. Supilkite įdarą į šaltą kepimo formą.
9. Kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 1 val. – pajudinus flaną masė pačiame centre turi šiek tiek judėti.



Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Energinė vertė 295.5 kcal
Vandens dalis 84.1 ml
Baltymai 5.6 g
Angliavandeniai 39.2 g
     Maistinės skaidulos 0.8 g
     Krakmolas 15.7 g
     Cukrus, viso 22 g
     Cukrus, natūralus 0 g
Riebalai 13.4 g
     Sotieji riebalai 7.2 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.7 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai -
     Mono-nesotieji riebalai 4.3 g
     Trans-riebalai 0 g
     Cholesterolis 105.3 mg
Druska 0.2 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 137.3 mcg
Vitaminas C 0.2 mg
Vitaminas D 0.8 mcg
Vitaminas E 0.8 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 1.1 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 72.5 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 mcg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 9.8 mcg
Vitaminas B12 0.4 mcg
Vitaminas K 0 mcg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.6 mg
Kalcis 56.9 mg
Magnis 18.1 mg
Kalis 86.4 mg
Geležis 0.8 mg
Fosforas 93.2 mg
Selenas 4.7 mcg
Manganas 0 mg
Jodas 7 mcg
Varis 0 mg
Silicis 1.1 mg