Recepto > Peržiūra

Naminė "Nutella" Sukūrė narys: [email protected]


253 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Lazdynų riešutai 30 x gramų
Juodas šokoladas, 65% kakavos 10 x gramų
Joduota druska 0.1 x žiupsnelis 0.1g

Paruošimas:

1. Lazdyno riešutus pakepiname 175 laipsnių karštumo orkaitėje apie 10-12 minučių. Būkite budrūs ir nesudeginkite – riešutai teturi paskrusti iki gražaus rudumo, kad skonis paryškėtų ir būtų lengviau pašalinti odeles.

2. Pravėsusius riešutus nulupame – pirštais pašaliname odeles, kiek tai įmanoma.

3. Riešutus be odelių dedame į galingą virtuvės kombainą su aštriais peiliais ir smulkiname iki pavirs į miltus, o vėliau – paskleis iš savęs aliejus ir pavirs tirštu sviestu. Tai užima laiko, todėl, kad nesudegintume kombaino, darykime tai su pertraukomis – sumalkime per 3-4 kartus, tarpuose leisdami kombainui pailsėti minutę kitą.

4. Karšto vandens vonelėje ištirpinkime šokoladą. Minutę jį pravėsinę supilkime į riešutų sviestą, įberkime druskos ir kombainu viską išsukime iki vientisos masės.



Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Energinė vertė 253.4 kcal
Vandens dalis 3 ml
Baltymai 6 g
Angliavandeniai 8.2 g
     Maistinės skaidulos 3.8 g
     Krakmolas 0.6 g
     Cukrus, viso 4.2 g
     Cukrus, natūralus 0 g
Riebalai 22.9 g
     Sotieji riebalai 3.7 g
     Poli-nesotieji riebalai 2 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai -
     Mono-nesotieji riebalai 14.6 g
     Trans-riebalai 0 g
     Cholesterolis 0 mg
Druska 0 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 1.5 mcg
Vitaminas C 1.3 mg
Vitaminas D 0 mcg
Vitaminas E 6.8 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 1.4 mg
Vitaminas B4 (cholinas) -
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 mcg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 21.6 mcg
Vitaminas B12 0 mcg
Vitaminas K -
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.6 mg
Kalcis 71.8 mg
Magnis 43.2 mg
Kalis 173.8 mg
Geležis 1.1 mg
Fosforas 79.5 mg
Selenas 0.9 mcg
Manganas -
Jodas 6.3 mcg
Varis 0 mg