Recepto > Peržiūra

Avinžirnių ir morkų kepsneliai orkaitėje

Sukūrė narys: [email protected]



89 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Avinžirniai, virti be druskos 42 x gramų
Morkos 17 x gramų, tik valgomos dalies
Kiaušiniai 0.2 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) 10g
Česnakai 0.2 x skiltelė, vidutinė 0.5g
Svogūnai 10 x gramų
Prieskoniai, ciberžolė, malta 0.2 x gramų
Druska 0.2 x arbatinis šaukštelis, smulkios 0.8g

Paruošimas:

1. Avinžirnius pamerkite iš vakaro, kad gerai išbrinktų, ir kitą dieną išvirkite. Dažniausiai jie išverda per 50 minučių. (Naudojant sausus reikia 120 g, jau virtų 250 g).

2. Kol avinžirniai verda, sutarkuokite morkas, supjaustykite porą, svogūną, česnaką ir viską trumpai patroškinkite keptuvėje.

3. Smulkintuvu sutrinkite išvirtus avinžirnius. Dėkite juos, patroškintas daržoves ir kiaušinius į dubenį, berkite kapotų žalumynų, druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.

4. Drėgnomis ar aliejuotomis rankomis formuokite kepsnelius. Juos sudėkite į kepimui paruoštą indą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.



Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Kalorijos 88.8 kcal
Vanduo 53.8 ml
Baltymai 4.9 g
Angliavandeniai 14.1 g
     Skaidulos 4 g
     Cukrus, viso 3.4 g
     Cukrus, natūralus 1.4 g
Riebalai 1.9 g
     Sotieji riebalai 0.3 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.6 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 0.5 g
     Trans-riebalai 0 g
     Cholesterolis 29.3 mg
Druska 0.9 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 289.8 μg
Vitaminas C 2.2 mg
Vitaminas D 0.3 μg
Vitaminas E 0.4 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 0.7 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 48.2 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.1 mg
Vitaminas B6 0.1 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 80.7 μg
Vitaminas B12 0.1 μg
Vitaminas K 1.7 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.8 mg
Kalcis 40.3 mg
Magnis 28 mg
Kalis 195.6 mg
Geležis 1.6 mg
Fosforas 99.5 mg
Selenas 3.4 μg
Manganas 0.5 mg
Jodas 3 μg
Varis 0.1 mg
Silicis 0.4 mg