Recepto > Peržiūra

Avinžirnių kotletukai

Sukūrė narys: Rimvydas



275 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Avinžirniai, sausi 63 x gramų
Vanduo 0.5 x stiklinė 105ml
Kiaušiniai 0.5 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) 29g
Svogūnai 0.1 x vnt, vidutinis 14g
Česnakai 0.5 x skiltelė, vidutinė 1.5g
Juodieji pipirai, malti 0.5 x žiupsnelis 0.1g
Druska 0.5 x žiupsnelis 0.2g

Paruošimas:

1. Prieš gaminant, visai dienai užmerkti ir išbrinkinti avinžirnius.
2. Avinžirnius virti apie 1 valandą (virti ilgiau, jei avinžirniai nebuvo išbrinkinti).
3. Supjaustyti svogūnus, česnakus, ir kitas daržoves (jeigu jas naudosite) ir troškinti.
4. Išvirtus avinžirnius sutrinti. Į jų masę sudėti troškintas daržoves, kiaušinius. Viską išmaišyti.
5. Iš gautos masės formuoti kotletukus.
6. Kepti keptuvėje. Taip pat galima kepti ir orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai apskrus.



Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Kalorijos 274.5 kcal
Vanduo 116.9 ml
Baltymai 15.5 g
Angliavandeniai 41.2 g
     Skaidulos 8 g
     Cukrus, viso 7.4 g
     Cukrus, natūralus 7.4 g
Riebalai 6.2 g
     Sotieji riebalai 0.9 g
     Poli-nesotieji riebalai 2 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 1.8 g
     Trans-riebalai 0 g
     Cholesterolis 87.6 mg
Druska 0.2 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 29.3 μg
Vitaminas C 2 mg
Vitaminas D 0.6 μg
Vitaminas E 0.6 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.2 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 1 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 145 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 1 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 108.7 μg
Vitaminas B12 0.2 μg
Vitaminas K 4.3 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1.6 mg
Kalcis 49.6 mg
Magnis 45.8 mg
Kalis 356.2 mg
Geležis 2.2 mg
Fosforas 162.9 mg
Selenas 5.1 μg
Manganas 12.7 mg
Jodas 4.3 μg
Varis 0.2 mg
Fluoras 0 μg
Silicis 1.5 mg