Avinžirnių sausainiai su rozmarinu ir abrikosais
Sukūrė narys: [email protected]
Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 3

49 kcal per x
Viso porcijų viename patiekale: 5
Viso vnt. viename patiekale: 20
Gaminimo laikas: 30 min.
Ingredientas | Kiekis | Viso |
---|---|---|
Konservuoti virti avinžirniai | 17 x gramų | |
Žemės riešutų sviestas | 1 x gramų | |
Kokosų aliejus | 0.3 x gramų | |
Abrikosai, džiovinti | 7 x gramų | |
Prieskoniai, rozmarinas, džiovintas | 0.1 x gramų | |
Medus, natūralus | 0.1 x valgomasis šaukštelis | 0.5g |
* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).
Paruošimas:
1. Avinžirnius sumalti virtuviniu kombainu arba blenderiu.
2. Dėti lydytą sviestą, riešutų sviestą ar sezamų pastą, skystą medų ir malti toliau, kol visa masė taps vienalytė ir avinžirniai bus susimalę.
3. Į masę suberti smulkintą rozmariną bei abrikosus ir gerai išmaišyti.
4. Šlapiomis rankomis formuoti graikiško riešuto didumo sausainius. Dėti juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos ir kepti apie 12-15 minučių 180°C laipsnių temperatūroje.
Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:
Angl. 65% | Balt. 14% | Rieb. 21%
Atgal