Recepto > Peržiūra

Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę! Kurti paskyrą

Avižiniai sausainiai su razinomis ir sėklomis

Sukūrė narys: Reena

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 1



308 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 12

Gaminimo laikas: 45 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Avižiniai dribsniai 21 x gramų
Kvietiniai miltai 10 x gramų
Cukrus, rudasis 8 x gramų
Razinos 4.2 x gramų
Kokoso drožlės 4.2 x gramų
Saulėgrąžos 4.2 x gramų, tik valgomos dalies
Čija sėklos 0.8 x gramų
Linų sėmenys 4.2 x gramų
Cinamonas, maltas 0.1 x arbatinis šaukštelis 0.2g
Kepimo milteliai 0.1 x arbatinis šaukštelis 0.4g
Druska 0.1 x žiupsnelis 0.1g
Kiaušiniai 0.1 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) 4.8g
Vanduo 12 x ml
Natūralus jogurtas "Graikiška Amfora", 2.6% rieb. 2.5 x gramų
Nerafinuotas saulėgražų aliejus 8 x gramų

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

Visus sausus produktus sumaišyti dubenyje. Supilti vandenyje suplaktą kiaušinį, aliejų. Įmaišyti jogurtą. Gerai išmaišyti, kad produktai gerai susimaišytų. Gautą masę palikti pastovėti 15min. Rankomis ar šaukšto pagalba formuoti nedidelius sausainius. Kepti įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus, apie 20-25min.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 45% | Balt. 9% | Rieb. 46%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 308.2 kcal
Vanduo 22.2 ml
Baltymai 7.2 g
Angliavandeniai 36.3 g
     Skaidulinės medžiagos 5.1 g
     Cukrus, viso 11 g
     Cukrus, natūralus 3.4 g
Riebalai 16.5 g
     Sotieji riebalai 3.7 g
     Poli-nesotieji riebalai 3.2 g
     Omega-3 riebalai 0.1 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 1.5 g
     Cholesterolis 14.5 mg
Druska 0.3 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 6.2 μg
Vitaminas C 0.1 mg
Vitaminas D 0.6 μg
Vitaminas E 2.3 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 2.2 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 15.3 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 6.6 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 21.3 μg
Vitaminas B12 0.1 μg
Vitaminas K 0.1 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 2.2 mg
Kalcis 48.9 mg
Magnis 71.3 mg
Kalis 233.2 mg
Geležis 2.3 mg
Fosforas 184.4 mg
Selenas 2 μg
Manganas 0.1 mg
Jodas 2.1 μg
Varis 0 mg
Silicis 0.5 mg



Atgal