Recepto > Peržiūra

Avižų pienas

Sukūrė narys: Rimvydas



213 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Avižiniai dribsniai 0.5 x vienkartinis puodelis 45g
Vanduo 2 x stiklinė 420ml
Medus, natūralus 0.5 x valgomasis šaukštas 15g
Druska 0.3 x arbatinis šaukštelis 1g

Paruošimas:

Išbrinkyti avižiniu dribsnius karštame vandenyje (apie valandą laiko). Išbrinkusius kiaurasamtyje perplauti po tekančiu vandeniu.
Į kokteilinę suberti išbrinkusius avižinius dribsnius ir supilti 3-4 stiklines vandens. Viską plakti tol, kol skystis taps baltas ir avižiniai dribsniai bus visiškai susmulkinti. Avižų pieną reikia perkošti per tankų sietelį arba marlę. Tirščius galima panaudoti verdant košę. Perkoštą skystį vėl dedame į kokteilinę ir dar kartą išplakame. Antrą kartą perkošiame pieną ir vėl supilame į kokteilinę. Suberiame druską, įdedame medų ir paskutinį kartą suplakame.
Avižų pieną reikia laikyti šaldytuve ir suvartoti per 3 dienas.



Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Kalorijos 212.9 kcal
Vanduo 426.9 ml
Baltymai 6.3 g
Angliavandeniai 42.6 g
     Skaidulos 4.1 g
     Cukrus, viso 11.8 g
     Cukrus, natūralus 11.2 g
Riebalai 3 g
     Sotieji riebalai 0.6 g
     Poli-nesotieji riebalai 1.3 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 1.2 g
     Trans-riebalai 0 g
     Cholesterolis 0 mg
Druska 1 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 0.2 μg
Vitaminas C 0.3 mg
Vitaminas D 0.9 μg
Vitaminas E 0.8 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 1.8 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 0 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 24.8 μg
Vitaminas B12 0 μg
Vitaminas K 0 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 2.9 mg
Kalcis 61.3 mg
Magnis 62.5 mg
Kalis 172.6 mg
Geležis 2.5 mg
Fosforas 176.4 mg
Selenas 0.9 μg
Manganas 0 mg
Jodas 2.7 μg
Varis 0 mg
Silicis 6.1 mg