Recepto > Peržiūra

Registruoti nariai taip pat mato Rekomenduojamas Paros Normas pagal šį receptą bei gali jį įtraukti į savo dienos žiniaraštį arba mitybos planą. Kurti paskyrą

Bolivinė balanda su daržovėmis

Sukūrė narys: Rimvydas

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 12



336 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 5

Gaminimo laikas: 30 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Bolivinė balanda, neparuošta 0.2 x puodelis 34g
Alyvuogių aliejus 0.4 x valgomasis šaukštas 4.8g
Saldžiosios bulvės (batatai) 70 x gramų
Pievagrybiai 56 x gramų, kartu su nevalgoma dalimi
Česnakai 0.4 x skiltelė, vidutinė 1.2g
Lapiniai kopūstai (kale) 40 x gramų
Baltas vynas, sausas 0.2 x stiklinė (210ml) 32g
Parmezano sūris 12 x gramų
Druska 0.2 x arbatinis šaukštelis 0.6g
Prieskoniai, kvapieji pipirai, malti 0.1 x arbatinis šaukštelis 0.1g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas / gaminimas:

1. Bolivinę balandą apmerkiame 2 stiklinėmis vandens, ir uždedame virti ant mažos ugnies. Maišome ir verdame kol vanduo yra absorbuojamas (12-15min.).
2. Tuo pat metu, ant vidutinės ugnies užkaičiame keptuvę su alyvuogių aliejų.
3. Aliejui įkaitus įdedame kepti vid. dydžio gabalais supjaustytus batatus. Batatus kepame kol jie apminkštėja, apie (5-7min.).
4. Suberiame smulkintą česnaką. Viską sumaišome ir kepame apie 1min.
5. Į keptuvę sudedame gabalais pjaustytą kale kopūstą, grybus, druską, maltus pipirus. Kepti ant mažos ugnies, dažnai pamaišant, kol daržovės suminkštės (apie 10-12min.).
6. Paruošas daržoves sudedame ant paruoštos balandos. Viską apibarstome smulkiai tarkuotų parmezano sūriu.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 51% | Balt. 18% | Rieb. 31%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 335.6 kcal
Vanduo 146.1 ml
Baltymai 14.2 g
Angliavandeniai 41.6 g
     Maistinės skaidulos 7 g
     Cukrus, viso 4.3 g
     Cukrus, natūralus 4.1 g
Riebalai 11.2 g
     Sotieji riebalai 3.5 g
     Poli-nesotieji riebalai 2 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0.5 g
     Mono-nesotieji riebalai 4.9 g
     Cholesterolis 9.5 mg
Druska 1.1 g
Alkoholis 2.9 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 553.7 μg
Vitaminas C 26.4 mg
Vitaminas D 0.8 μg
Vitaminas E 1.8 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.4 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 4 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 31.2 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.9 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 43 μg
Vitaminas B12 0.2 μg
Vitaminas K 212.4 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1.7 mg
Kalcis 241.3 mg
Magnis 91.1 mg
Kalis 624.5 mg
Geležis 2.4 mg
Fosforas 322.5 mg
Selenas 5.6 μg
Manganas 1.1 mg
Jodas 5.6 μg
Varis 0.5 mg



Atgal