Recepto > Peržiūra

Bolivinė balanda su daržovėmis

Sukūrė narys: Rimvydas



336 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Bolivinė balanda, neparuošta 0.2 x puodelis 34g
Alyvuogių aliejus 0.4 x valgomasis šaukštas 4.8g
Saldžiosios bulvės (batatai) 70 x gramų
Pievagrybiai 56 x gramų, kartu su nevalgoma dalimi
Česnakai 0.4 x skiltelė, vidutinė 1.2g
Lapiniai kopūstai (kale) 40 x gramų
Vynas, baltas, sausas 0.2 x stiklinė (210ml) 32g
Sūris "Parmezano" 12 x gramų
Druska 0.2 x arbatinis šaukštelis 0.6g
Prieskoniai, kvapieji pipirai, malti 0.1 x arbatinis šaukštelis 0.1g

Paruošimas:

1. Bolivinę balandą apmerkiame 2 stiklinėmis vandens, ir uždedame virti ant mažos ugnies. Maišome ir verdame kol vanduo yra absorbuojamas (12-15min.).
2. Tuo pat metu, ant vidutinės ugnies užkaičiame keptuvę su alyvuogių aliejų.
3. Aliejui įkaitus įdedame kepti vid. dydžio gabalais supjaustytus batatus. Batatus kepame kol jie apminkštėja, apie (5-7min.).
4. Suberiame smulkintą česnaką. Viską sumaišome ir kepame apie 1min.
5. Į keptuvę sudedame gabalais pjaustytą kale kopūstą, grybus, druską, maltus pipirus. Kepti ant mažos ugnies, dažnai pamaišant, kol daržovės suminkštės (apie 10-12min.).
6. Paruošas daržoves sudedame ant paruoštos balandos. Viską apibarstome smulkiai tarkuotų parmezano sūriu.



Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Kalorijos 335.6 kcal
Vanduo 146.1 ml
Baltymai 14.2 g
Angliavandeniai 41.6 g
     Skaidulos 7 g
     Cukrus, viso 4.3 g
     Cukrus, natūralus 4.1 g
Riebalai 11.2 g
     Sotieji riebalai 3.5 g
     Poli-nesotieji riebalai 2 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0.5 g
     Mono-nesotieji riebalai 4.9 g
     Trans-riebalai 0.1 g
     Cholesterolis 9.5 mg
Druska 1.1 g
Alkoholis 2.9 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 553.7 μg
Vitaminas C 26.4 mg
Vitaminas D 0.8 μg
Vitaminas E 1.8 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.4 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 4 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 31.2 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.9 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 43 μg
Vitaminas B12 0.2 μg
Vitaminas K 212.4 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1.7 mg
Kalcis 241.3 mg
Magnis 91.1 mg
Kalis 624.5 mg
Geležis 2.4 mg
Fosforas 322.5 mg
Selenas 5.6 μg
Manganas 1.1 mg
Jodas 5.6 μg
Varis 0.5 mg