Bolonijos padažas spagečiams (su jautiena)
Sukūrė narys: Mamukas
Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 0

239 kcal per x
Ingredientas | Kiekis | Viso |
---|---|---|
Jautienos faršas, 15% rieb. | 90 x gramų | |
Švarcvaldo kumpis | 5 x gramų | |
Svogūnai | 10 x gramų | |
Česnakai | 0.4 x skiltelė, vidutinė | 1.2g |
Morkos | 0.2 x vnt, vidutinė (61g, tik valgomos dalies) | 12g |
Lietuviškas pomidorų padažas "Ypatingas" | 10 x gramų | |
Vorčesterio padažas | 1 x gramų | |
Konservuoti lupti pomidorai, smulkinti | 40 x gramų | |
Alyvuogių aliejus | 0.1 x valgomasis šaukštas | 1.2g |
Grybų skonio sultinio kubeliai | 0.1 x kubelis | 1g |
Vanduo | 50 x ml |
* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).
Paruošimas:
1. Į storadugnį puodą įpilti aliejaus ir kepinti kumpį, po to jautieną, kol apskrus ir nebeliks drėgmės.
2. Mėsą išimti. Sudėti svogūnus ir juos pakepinti. Vėliau tą patį padaryti su smulkintais česnakais ir morkomis, jei turite - saliero kotu.
3. Gardinti prieskoniais (tinka raudonėliai, bazilikai, saldžioji arba rūkyta paprika, ciberžolės, pipirai, kumynas ir t. t.).
4. Atgal į puodą suversti mėsą. Sudėti kečupą, įmesti porą lauro lapų, užpilti puslitriu sultinio.
5. Sumažinti ugnį ir troškinti apie 1,5 val.
Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:
Angl. 10% | Balt. 33% | Rieb. 57%
Atgal