Recepto > Peržiūra

Registruoti nariai taip pat mato Rekomenduojamas Paros Normas pagal šį receptą bei gali jį įtraukti į savo dienos žiniaraštį arba mitybos planą. Kurti paskyrą

Bolonijos padažas spagečiams (su jautiena)

Sukūrė narys: Mamukas

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 0



239 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 10

Gaminimo laikas: 90 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Jautienos faršas, 15% rieb. 90 x gramų
Švarcvaldo kumpis 5 x gramų
Svogūnai 10 x gramų
Česnakai 0.4 x skiltelė, vidutinė 1.2g
Morkos 0.2 x vnt, vidutinė (61g, tik valgomos dalies) 12g
Lietuviškas pomidorų padažas "Ypatingas" 10 x gramų
Vorčesterio padažas 1 x gramų
Konservuoti lupti pomidorai, smulkinti 40 x gramų
Alyvuogių aliejus 0.1 x valgomasis šaukštas 1.2g
Grybų skonio sultinio kubeliai 0.1 x kubelis 1g
Vanduo 50 x ml

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

1. Į storadugnį puodą įpilti aliejaus ir kepinti kumpį, po to jautieną, kol apskrus ir nebeliks drėgmės.
2. Mėsą išimti. Sudėti svogūnus ir juos pakepinti. Vėliau tą patį padaryti su smulkintais česnakais ir morkomis, jei turite - saliero kotu.
3. Gardinti prieskoniais (tinka raudonėliai, bazilikai, saldžioji arba rūkyta paprika, ciberžolės, pipirai, kumynas ir t. t.).
4. Atgal į puodą suversti mėsą. Sudėti kečupą, įmesti porą lauro lapų, užpilti puslitriu sultinio.
5. Sumažinti ugnį ir troškinti apie 1,5 val.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 10% | Balt. 33% | Rieb. 57%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 238.6 kcal
Vanduo 175.6 ml
Baltymai 19.7 g
Angliavandeniai 6.2 g
     Skaidulinės medžiagos 1.1 g
     Cukrus, viso 3.1 g
     Cukrus, natūralus 2.4 g
Riebalai 15.1 g
     Sotieji riebalai 5.6 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.2 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0.1 g
     Mono-nesotieji riebalai 0.8 g
     Cholesterolis 0 mg
Druska 2.3 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 202.9 μg
Vitaminas C 1.7 mg
Vitaminas D 0 μg
Vitaminas E 0.2 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 0.2 mg
Vitaminas B4 (cholinas) -
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) -
Vitaminas B6 0 mg
Vitaminas B7 (biotinas) -
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 5.1 μg
Vitaminas B12 0 μg
Vitaminas K -
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.1 mg
Kalcis 14.1 mg
Magnis 5.2 mg
Kalis 53.3 mg
Geležis 0.2 mg
Fosforas 10.4 mg
Selenas 0.4 μg
Manganas -
Jodas 1.4 μg
Varis -
Silicis 1 mg



Atgal