Recepto > Peržiūra

Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę! Kurti paskyrą

Česnakinė vištiena

Sukūrė narys: AusraR

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 48



469 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 4

Gaminimo laikas: 60 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Druska 0.3 x žiupsnelis 0.1g
Juodieji pipirai, malti 0.3 x žiupsnelis 0.1g
Citrinų sultys, šviežios 0.3 x valgomasis šaukštas 3.8g
Alyvuogių aliejus 0.5 x valgomasis šaukštas 6g
Česnakai 1.8 x skiltelė, vidutinė 5g
Petražolės 18 x gramų
Vištienos blauzdelės 250 x gramų

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C temp.
2. Vištienos šlauneles sudėkite į sviestu pateptą kepimo skardą.
3. Pabarstykite druska ir pipirais.
4. Ant vištienos šlaunelių išspauskite citrinos sultis ir apliekite alyvuogių aliejumi.
5. Ant viršaus pabarstykite smulkintas česnako skilteles ir petražoles.
6. Kepkite vištieną iki auksinės spalvos, maždaug 30 - 40 minučių.
7. Kepimo laikas gali būti ilgesnis, jei vištienos šlaunelės yra didesnio dydžio.
Česnakines vištienos šlauneles galite valgyti su becukriu majonezu. Taip pat galite garnyrui rinktis šviežias salotas, pomidorus ar agurkus.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 3% | Balt. 40% | Rieb. 57%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 469.4 kcal
Vanduo 203.3 ml
Baltymai 46.1 g
Angliavandeniai 3.1 g
     Skaidulinės medžiagos 0.7 g
     Cukrus, viso 0.4 g
     Cukrus, natūralus 0.4 g
Riebalai 29.1 g
     Sotieji riebalai 7.1 g
     Poli-nesotieji riebalai 5.6 g
     Omega-3 riebalai 0.3 g
     Omega-6 riebalai 4.9 g
     Mono-nesotieji riebalai 13.6 g
     Cholesterolis 230 mg
Druska 0.8 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 109.2 μg
Vitaminas C 26.4 mg
Vitaminas D 0.3 μg
Vitaminas E 1.4 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.5 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 12.4 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 134.4 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 2.7 mg
Vitaminas B6 0.9 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 35 μg
Vitaminas B12 1.3 μg
Vitaminas K 293.3 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 4.9 mg
Kalcis 46.5 mg
Magnis 55.4 mg
Kalis 651.5 mg
Geležis 3 mg
Fosforas 424.9 mg
Selenas 51.6 μg
Manganas 0.1 mg
Jodas 0.5 μg
Varis 0.2 mg
Fluoras 0 μg



Atgal