Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę!
Kurti paskyrą
Cukinijų blynai su fermentiniu sūriu (keto)
Sukūrė narys: Irma_Vo
Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 5

487 kcal per x
Ingredientas | Kiekis | Viso |
---|---|---|
Cukinija | 152 x gramų, tik valgomos dalies | |
Kiaušiniai | 1 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) | 58g |
Fermentinis sūris "Gouda" | 33 x gramų | |
Druska | 1.5 x žiupsnelis | 0.6g |
Migdolų miltai | 10 x gramų | |
Gysločio luobelės (Psyllium husk) | 18 x gramų | |
Kokosų aliejus | 1.5 x valgomasis šaukštas | 20g |
* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).
Paruošimas:
Nedidelę cukiniją sutarkuoti burokine tarka. Užberti tris žiupsnelius druskos. Palaikyti 10 minučių kol nusės sultys. Nuspaudus sultis sudėti tarkuotą fermentinį sūrį, 2 kiaušinius, 2 šaukštus baltojo gysločio luobelių, 1 šaukštą migdolų miltų.
Viską išmaišyti, pagardinus mėgstamais prieskoniais.
Kepti keptuvėje, įdėjus 3 šaukštus kokosų aliejaus, kepti ant silpnos ugnies.
Apytiksliai gaunasi 10 nedidelių blynų.
Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:
Angl. 6% | Balt. 15% | Rieb. 79%
Atgal