Recepto > Peržiūra

Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę! Kurti paskyrą

Daržovių troškinys - apkepas "Ratatouille"

Sukūrė narys: Perliukas78

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 11



249 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 5

Gaminimo laikas: 90 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Baklažanai 0.4 x vnt, vidutinis (500g, su nevalgoma dalimi) 200g
Cukinija 160 x gramų, kartu su nevalgoma dalimi
Raudonosios paprikos 0.2 x vnt, vidutin. 24g
Svogūnai 0.2 x vnt, vidutinis 22g
Konservuoti trinti pomidorai 80 x gramų
Pomidorai 0.8 x vnt, vidutinis 98g
Pesto padažas 8 x gramų
Alyvuogių aliejus 10 x gramų
Druska 0.4 x žiupsnelis 0.2g
Cukrus 0.2 x valgomasis šaukštelis 2g
Juodieji pipirai, malti 0.2 x žiupsnelis 0.1g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas / gaminimas:

Svogūną ir papriką pakepinti, sudėti konservuotus pomidorus ir prieskonius. Viską patroškinti.
Baklažanus, cukinijas ir pomidorus supjaustyti plonais žiedeliais.
Padažą supilti į karščiui atsparų indą.
Į indą dėti griežinėliais supjaustytas daržoves paeiliui: baklažanas, pomidoras, cukinija, baklažanas, pomidoras, cukinija ir t.t.
Du šaukštus pesto padažo sumaišyti su alyvuogių aliejumi ir užpilti ant daržovių.
Kepti apie 1 val. 180-200 C temp.
Galima paskaninti sūriu, tinka kaip pagrindinis patiekalas ar garnyras.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 44% | Balt. 10% | Rieb. 46%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 249.5 kcal
Vanduo 489.9 ml
Baltymai 7.2 g
Angliavandeniai 30.9 g
     Maistinės skaidulos 9.1 g
     Cukrus, viso 16.2 g
     Cukrus, natūralus 10.2 g
Riebalai 14 g
     Sotieji riebalai 2.1 g
     Poli-nesotieji riebalai 2 g
     Omega-3 riebalai 0.1 g
     Omega-6 riebalai 1.5 g
     Mono-nesotieji riebalai 8.9 g
     Cholesterolis 0 mg
Druska 0.7 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 154.6 μg
Vitaminas C 77.3 mg
Vitaminas D 0 μg
Vitaminas E 4.1 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.4 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.3 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 4.1 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 18.2 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.5 mg
Vitaminas B6 0.6 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 1.6 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 147.2 μg
Vitaminas B12 0 μg
Vitaminas K 25.3 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1.4 mg
Kalcis 131 mg
Magnis 89.8 mg
Kalis 1332.8 mg
Geležis 3.2 mg
Fosforas 220.4 mg
Selenas 12.1 μg
Manganas 0.3 mg
Jodas 6.3 μg
Varis 0.2 mg
Fluoras 2.3 μg



Atgal