Dilgėlių sriuba su jautiena
Sukūrė narys: Rasa_Pajarskienė
Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 3
350 kcal per x
Ingredientas | Kiekis | Viso |
---|---|---|
Dilgelės (nuvirintos) | 50 x gramų | |
Jautiena | 57 x gramų, tik valgomos dalies | |
Bulvės | 120 x gramų, tik valgomos dalies | |
Morkos | 23 x gramų, tik valgomos dalies | |
Svogūnai, raudonieji | 50 x gramų | |
Lydytas sviestas (ghee) | 7 x gramų | |
Ekologiški "Provanso" prieskoninių žolelių kubeliai | 4 x gramų | |
Juodieji pipirai, nemalti | 0.5 x gramų | |
Vanduo | 750 x ml |
* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).
Paruošimas:
Smulkiai supjaustytą svogūną apkepame svieste iki pagelsta, sudedame kubeliais supjaustytas bulves. Užpilame sultiniu 0,5 l, kurį verdame puode: 1,5 l vandens, jautiena, morka kubeliais, pipirai, su provanso žolelėmis (kubelis). Užpylus, verdame 10 min. (iki bulvės bus tinkamos). Turiniui šiek tiek pravėsus, viską suplakame mikseriu. Supilame į puodą su likusiu sultiniu. Sudedame dilgėles, užverdame 1 min. Dilgėlių paruošimas: nuplauname tekančiu šaltu vandeniu, nusausiname, nuplikome verdančiu vandeniu, nupilame šaltu vandeniu (spalva žalesnė:-). Pačias dilgėles nusausiname su popierine servėtėle, nuspaudžiame vandenį. Dilgeles išspaudžiame su česnako spaustuku. Į sriubą galime įdėti virtą kiaušinį. Druskos, pipirų pagal skonį.
Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:
Angl. 37% | Balt. 17% | Rieb. 46%
Atgal