Recepto > Peržiūra

Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę! Kurti paskyrą

Dilgėlių sriuba su jautiena

Sukūrė narys: Rasa_Pajarskienė

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 3



350 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 2

Gaminimo laikas: 30 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Dilgelės (nuvirintos) 50 x gramų
Jautiena 57 x gramų, tik valgomos dalies
Bulvės 120 x gramų, tik valgomos dalies
Morkos 23 x gramų, tik valgomos dalies
Svogūnai, raudonieji 50 x gramų
Lydytas sviestas (ghee) 7 x gramų
Ekologiški "Provanso" prieskoninių žolelių kubeliai 4 x gramų
Juodieji pipirai, nemalti 0.5 x gramų
Vanduo 750 x ml

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

Smulkiai supjaustytą svogūną apkepame svieste iki pagelsta, sudedame kubeliais supjaustytas bulves. Užpilame sultiniu 0,5 l, kurį verdame puode: 1,5 l vandens, jautiena, morka kubeliais, pipirai, su provanso žolelėmis (kubelis). Užpylus, verdame 10 min. (iki bulvės bus tinkamos). Turiniui šiek tiek pravėsus, viską suplakame mikseriu. Supilame į puodą su likusiu sultiniu. Sudedame dilgėles, užverdame 1 min. Dilgėlių paruošimas: nuplauname tekančiu šaltu vandeniu, nusausiname, nuplikome verdančiu vandeniu, nupilame šaltu vandeniu (spalva žalesnė:-). Pačias dilgėles nusausiname su popierine servėtėle, nuspaudžiame vandenį. Dilgeles išspaudžiame su česnako spaustuku. Į sriubą galime įdėti virtą kiaušinį. Druskos, pipirų pagal skonį.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 37% | Balt. 17% | Rieb. 46%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 349.6 kcal
Vanduo 839.9 ml
Baltymai 15.3 g
Angliavandeniai 33.5 g
     Skaidulinės medžiagos 7.4 g
     Cukrus, viso 4.8 g
     Cukrus, natūralus 4.1 g
Riebalai 18 g
     Sotieji riebalai 9.3 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.8 g
     Omega-3 riebalai 0.1 g
     Omega-6 riebalai 0.1 g
     Mono-nesotieji riebalai 5.9 g
     Cholesterolis 62.2 mg
Druska 1.2 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 373.1 μg
Vitaminas C 11.4 mg
Vitaminas D 0.2 μg
Vitaminas E 0.4 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.2 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 4.7 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 8.3 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.3 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 22.6 μg
Vitaminas B12 1.6 μg
Vitaminas K 187.4 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 2 mg
Kalcis 276.6 mg
Magnis 74.8 mg
Kalis 736.2 mg
Geležis 2.8 mg
Fosforas 159.5 mg
Selenas 3.6 μg
Manganas 0.4 mg
Jodas 10.6 μg
Varis 0 mg
Silicis 13.2 mg



Atgal