Recepto > Peržiūra

Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę! Kurti paskyrą

Gaivios brokolių salotos su avokadu, kiaušiniais ir agurkais

Sukūrė narys: Skanusmaistas

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 51



199 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 4

Gaminimo laikas: 20 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Brokoliai 0.3 x vnt, vidutinis (608g, su nevalgoma dalimi) 152g
Kiaušiniai, virti 0.8 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) 44g
Agurkai 0.5 x vnt, trumpavaisis, vidutinis 42g
Graikiškas jogurtas "Aistė" 13 x gramų
Citrinos 0.3 x vnt, vidutinė, nenulupta 19g
Juodieji pipirai, malti 0.3 x žiupsnelis 0.1g
Druska 0.3 x žiupsnelis 0.1g
Avokadai 0.5 x vid. vnt., tik valgoma dalis 68g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

1. Brokolį išskirstyti smulkesniai žiedynais. Gerai nuplauti, perlieti verdančiu vandeniu ir nuvarvinti.
2. Kiaušinius perpjauti išilgai į keturias dalis ir tuomet riekelėmis. Agurkus perpjauti išilgai perpus ir riekelėmis.
3. Avokadus perpjauti perpus, išimti kauliukus, išskobti minkštimą ir supjaustyti nedidelėmis riekelėmis.
4. Į indą dėti brokolius, agurkus, kiaušinius, avokadus. Pagardinti druska ir pipirais, apšlakstyti citrinos sultimis, dėti jogurtą, išmaišyti. Skanaus!



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 18% | Balt. 19% | Rieb. 63%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 199.3 kcal
Vanduo 213.9 ml
Baltymai 9.4 g
Angliavandeniai 9 g
     Skaidulinės medžiagos 7.7 g
     Cukrus, viso 3 g
     Cukrus, natūralus 2.8 g
Riebalai 14.3 g
     Sotieji riebalai 2.3 g
     Poli-nesotieji riebalai 1.8 g
     Omega-3 riebalai 0.2 g
     Omega-6 riebalai 0.3 g
     Mono-nesotieji riebalai 7.7 g
     Cholesterolis 108.1 mg
Druska 0.3 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 216.2 μg
Vitaminas C 91.1 mg
Vitaminas D 0.7 μg
Vitaminas E 2.4 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.4 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 3.4 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 119.9 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 1 mg
Vitaminas B6 0.4 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 13.6 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 151 μg
Vitaminas B12 0.7 μg
Vitaminas K 14.6 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1.9 mg
Kalcis 135.6 mg
Magnis 55.9 mg
Kalis 911.9 mg
Geležis 2.6 mg
Fosforas 190.6 mg
Selenas 8.8 μg
Manganas 0.1 mg
Jodas 28.8 μg
Varis 0.1 mg
Fluoras 9 μg
Chromas 0.2 μg



Atgal