Recepto > Peržiūra

Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę! Kurti paskyrą

Grikiai su keptais pomidorais

Sukūrė narys: Keit

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 4



332 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 2

Gaminimo laikas: 20 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Grikiai, sausi 50 x gramų
Sviestas, 72% rieb. 1 x valgomasis šaukštas 20g
Pomidorai 1 x pomidoras, mažas 62g
Svogūnai 0.5 x vnt, mažas 35g
Česnakai 0.5 x skiltelė, vidutinė 1.5g
Druska 0.5 x žiupsnelis 0.2g
Juodieji pipirai, malti 0.5 x žiupsnelis 0.1g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

1. Išvirti grikius
2. Supjaustyti smulkiai svogūną, pomidorus. Česnaką sutrinti.
3. Ant sviesto pakepinti svogūnus, česnaką, pomidorus.
4. Į keptuvę su daržovėmis sudėti virtus grikius ir šiek tiek kartu apkepinti.

Skanu, galima valgyti kaip paprastą košę arba kaip garnyrą.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 48% | Balt. 9% | Rieb. 43%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 332 kcal
Vanduo 101.9 ml
Baltymai 7.6 g
Angliavandeniai 40.9 g
     Skaidulinės medžiagos 4.6 g
     Cukrus, viso 3.6 g
     Cukrus, natūralus 3.7 g
Riebalai 16.3 g
     Sotieji riebalai 9.1 g
     Poli-nesotieji riebalai 1.1 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0.5 g
     Mono-nesotieji riebalai 5.2 g
     Cholesterolis 44 mg
Druska 0.2 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 170 μg
Vitaminas C 11.4 mg
Vitaminas D 0 μg
Vitaminas E 0.9 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.3 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 3.9 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 4.2 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.1 mg
Vitaminas B6 0.4 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 1 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 41.9 μg
Vitaminas B12 0 μg
Vitaminas K 5 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 2 mg
Kalcis 37.2 mg
Magnis 120.7 mg
Kalis 437.8 mg
Geležis 1.8 mg
Fosforas 262.1 mg
Selenas 3.4 μg
Manganas 0.1 mg
Jodas 2.9 μg
Varis 0 mg
Fluoras 1.4 μg



Atgal