Recepto > Peržiūra

Grikių miltų "Pita" duona

Sukūrė narys: Rimvydas



334 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Pilno grūdo grikių miltai 84 x gramų
Mielės 1.3 x gramų
Vanduo 63 x ml
Joduota druska 0.2 x valgomasis šaukštelis 1.7g
Alyvuogių aliejus 0.5 x valgomasis šaukštas 6g

Paruošimas:

1. Sumaišome vandenį su mielėmis. Leidžiame nusistovėti apie 15 min.
2. Sumaišome grikių miltus su druska bei alyvuogių aliejumi. Visą masę sumaišome su vandeniu ir mielėmis. Viską maišome kol gaunasi vientisa masė. Uždengiame ir leidžiame tešlai iškilti (apie 1h).
3. Tešlai iškilus, ją padaliname į 6 dalis. Paimame vieną tešlos gabalą, jį suplokštiname ir padarome disko formos. Dedame tarp kepimo lapų, ir papildomai pavoliojame, kad būtų apie 15-20cm skersmens ovalai.
4. Įkaitiname speciąlą blynų keptuvę (blogiausiu atveju tinka panašaus skersmens paprasta keptuvė). Duoną kepame po kelias minutes kiekvieną jos pusę.

Skaniausia Pita duona yra valgoma šilta, su daržovių įdaru.
Ją taip pat galima laikyti šaldytuve, geriausia suvyniojus į foliją, kad reikalui esant būtų galima patogiai pašildyti orkaitėje.



Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Kalorijos 333.8 kcal
Vanduo 62 ml
Baltymai 10.7 g
Angliavandeniai 59.1 g
     Skaidulos 8.4 g
     Cukrus, viso 2.2 g
     Cukrus, natūralus 0 g
Riebalai 8.6 g
     Sotieji riebalai 1.5 g
     Poli-nesotieji riebalai 1.4 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0.6 g
     Mono-nesotieji riebalai 5 g
     Trans-riebalai 0 g
     Cholesterolis 0 mg
Druska 1.3 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 0 μg
Vitaminas C 0 mg
Vitaminas D 0 μg
Vitaminas E 0.8 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 3.2 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 43 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.4 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 18.4 μg
Vitaminas B12 0 μg
Vitaminas K 4.4 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 2 mg
Kalcis 36 mg
Magnis 159.1 mg
Kalis 354 mg
Geležis 2.3 mg
Fosforas 216 mg
Selenas 4.6 μg
Manganas 1.6 mg
Jodas 47.9 μg
Varis 0.3 mg
Silicis 0.9 mg