Recepto > Peržiūra

Registruoti nariai taip pat mato Rekomenduojamas Paros Normas pagal šį receptą bei gali jį įtraukti į savo dienos žiniaraštį arba mitybos planą. Kurti paskyrą

Itališki bulvinukai "Gnocchi" su grybais ir mėlynuoju sūriu

Sukūrė narys: GoodLife

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 2



546 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 5

Gaminimo laikas: 20 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Itališki bulvių virtinukai "Gnocchi la Molisana" 200 x gramų
Svogūnai 0.2 x vnt, vidutinis 22g
Česnakai 0.2 x skiltelė, vidutinė 0.6g
Pievagrybiai 100 x gramų, kartu su nevalgoma dalimi
Alyvuogių aliejus 0.4 x valgomasis šaukštas 4.8g
Lydytas sviestas (ghee) 0.2 x valgomas šaukštas 2.6g
Petražolės 0.4 x valgomasis šaukštas 1.5g
Mėlynas pelėsinis sūris, 50% rieb. s. m. 30 x gramų
Druska 0.2 x žiupsnelis 0.1g
Juodieji pipirai, malti 0.2 x žiupsnelis 0.1g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

1. Išvirti itališkus bulvinukus pagal pakuotėje nurodytą instrukciją, nukošti ir atsidėti.
2. Susmulkinti svogūną ir česnaką. Mėgstamus grybus supjaustyti stambiais gabaliukais.
3. Į didelę keptuvę įpilti aliejaus ir kepti svogūnus su grybais aukštoje temperatūroje 1 min. Tuomet sumažinti kaitrą, įmesti sviesto ir kepti retkarčiais pamaišant dar ~5 min.
4. Sudėti smulkintą česnaką su bulvinukais ir pakepinti dar 1–2 min.
5. Tuomet sumesti kapotus žalumynus (pavyzdžiui, petražoles, mėtą, baziliką), pelėsinį sūrį, sulaužytą norimo dydžio gabaliukais ir pabarstyti druska bei pipirais.
6. Atsargiai išmaišyti ir skanauti.

P. S. Norint paryškinti patiekalo skonį, galite gaminimo pabaigoje įberti kedrinių pinijų ar karijų riešutų. O prieš patiekiant pabarstyti gražgarsčių lapeliais.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 59% | Balt. 13% | Rieb. 28%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 546.4 kcal
Vanduo 229.4 ml
Baltymai 17.5 g
Angliavandeniai 81.6 g
     Skaidulinės medžiagos 2.5 g
     Cukrus, viso 1.9 g
     Cukrus, natūralus 1.5 g
Riebalai 17.4 g
     Sotieji riebalai 8.8 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.8 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0.6 g
     Mono-nesotieji riebalai 4.1 g
     Cholesterolis 6.7 mg
Druska 2.6 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 34 μg
Vitaminas C 8.4 mg
Vitaminas D 1.8 μg
Vitaminas E 0.8 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.4 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 6.1 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 0.2 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.1 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 33.6 μg
Vitaminas B12 0 μg
Vitaminas K 25.2 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.5 mg
Kalcis 19.5 mg
Magnis 16 mg
Kalis 449.6 mg
Geležis 1.5 mg
Fosforas 127 mg
Selenas 3.2 μg
Manganas 0 mg
Jodas 2 μg
Varis 0 mg
Fluoras 0 μg



Atgal