Recepto > Peržiūra

Registruoti nariai taip pat mato Rekomenduojamas Paros Normas pagal šį receptą bei gali jį įtraukti į savo dienos žiniaraštį arba mitybos planą. Kurti paskyrą

Kepta jautienos mentė su cukinija ir kale kopūstu

Sukūrė narys: Nbj

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 1


507 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 2

Gaminimo laikas: 30 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Atšaldyta lietuviška jautienos nugarinė, be kaulo 50 x gramų
Jautienos mentė 100 x gramų
Cukinija 50 x gramų, tik valgomos dalies
Lapiniai kopūstai (kale) 50 x gramų
Česnakai 1.5 x skiltelė, vidutinė 4.5g
Ypač tyras alyvuogių aliejus "Tortiglione 3 - Extra Virgin" 15 x gramų
Himalajų druska 1 x žiupsnelis 0.4g
Juodieji pipirai, malti 1 x žiupsnelis 0.1g
Svogūnai 0.5 x vnt, vidutinis 55g
Sviestas, 82.5% rieb. 0.5 x valgomasis šaukštas 10g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas / gaminimas:

1. Jautieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir dėkite kepti į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi, kai truputį apkeps sudėkite smulkintus svogūnus ir česnakus.
2. Kai jautiena bus beveik iškepusi, į keptuvę sudėkite sviestą ir riekelėmis supjaustytą cukiniją. Kelias minutes pakepkite, dėkite kale kopusto lapus (be stiebų) ir pakepkite dar 4-5 min.
3. Išmaišykite ir pagardinkite prieskoniais, jeigu reikia dar kiek pakepkite. Skanaus.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 10% | Balt. 27% | Rieb. 63%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 506.8 kcal
Vanduo 208.9 ml
Baltymai 34.5 g
Angliavandeniai 12.6 g
     Maistinės skaidulos 3.8 g
     Cukrus, viso 4.3 g
     Cukrus, natūralus 4.2 g
Riebalai 36.8 g
     Sotieji riebalai 13.6 g
     Poli-nesotieji riebalai 1.8 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 17.6 g
     Cholesterolis 125 mg
Druska 0.5 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 273.9 μg
Vitaminas C 34.9 mg
Vitaminas D 0.4 μg
Vitaminas E 1.1 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.2 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 5.7 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 0.4 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.3 mg
Vitaminas B7 (biotinas) -
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 39.5 μg
Vitaminas B12 3.9 μg
Vitaminas K 264.4 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 2.5 mg
Kalcis 107.6 mg
Magnis 49.3 mg
Kalis 502.8 mg
Geležis 3.3 mg
Fosforas 195 mg
Selenas 5.7 μg
Manganas 0.3 mg
Jodas 10 μg
Varis 0.5 mg
Fluoras 0 μg



Atgal