Recepto > Peržiūra

Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę! Kurti paskyrą

Jautienos salotos (Keto)

Sukūrė narys: Rrasuuks

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 4



443 kcal per  x

Gaminimo laikas: 20 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Jautiena 1 x gabaliukas 30g
Druska 1 x gramų
Juodieji pipirai, nemalti 1 x gramų
Alyvuogių aliejus 30 x ml 27g
Sojų padažas su sumažintu druskos kiekiu 15 x gramų
Obuolių actas 1 x valgomasis šaukštas 15g
Imbiero šaknis, šviežia 20 x gramų
Agurkai 100 x gramų
Ridikai 40 x gramų
Salotų mišinys "Wild salad mix" 40 x gramų
Prieskoniai, kalendros lapai, džiovinti 20 x gramų
Žalioji citrina (laimas) 0.5 x vaisius 34g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

1. Jautienos filė apibarstykite juodaisiai pipirais ir druska.
2. Ant keptuvės įkaitinkite alyvuogių aliejų. Kai aliejus bus karštas į keptuvę įpilkite jautienos filė ir virkite iš kiekvienos pusės po 2–3 minutes.
3. Kai mėsa bus paruošta, išimkite ją iš keptuvės ir padėkite į šalį, kad atvėstų. Po maždaug 10 minučių supjaustykite plonomis juostelėmis.
4. Sumaišykite 1 valg. šaukštą alyvuogių aliejaus su sojos padažu, obuolių actu, sultimis 1/2 santykiu (padažas ir prieskoniai nebūtini).
5. Suberkite agurkų gabalėlius, smulkintus ridikėlius, lapinius žalumynus, žiupsnelį kalendros (nebūtina). Padažą užpilkite ant daržovių ir sumaišykite.
6. Ant salotų uždėkite jautieną.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 22% | Balt. 12% | Rieb. 66%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 442.9 kcal
Vanduo 222.2 ml
Baltymai 14 g
Angliavandeniai 25 g
     Skaidulinės medžiagos 5.4 g
     Cukrus, viso 6.4 g
     Cukrus, natūralus 3.9 g
Riebalai 33.9 g
     Sotieji riebalai 6.7 g
     Poli-nesotieji riebalai 3.5 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 2.9 g
     Mono-nesotieji riebalai 21.8 g
     Cholesterolis 24 mg
Druska 2 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 61.7 μg
Vitaminas C 69.1 mg
Vitaminas D 0.1 μg
Vitaminas E 3.2 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.3 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 3.3 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 25.5 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.1 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 26 μg
Vitaminas B12 0.8 μg
Vitaminas K 204.1 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1.7 mg
Kalcis 253.4 mg
Magnis 132.4 mg
Kalis 1019 mg
Geležis 6.8 mg
Fosforas 148.6 mg
Selenas 7.7 μg
Manganas 1.3 mg
Jodas 9.3 μg
Varis 0.3 mg



Atgal