Recepto > Peržiūra

Jautienos troškinys

Sukūrė narys: Rimvydas



323 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Jautiena 106 x gramų, tik valgomos dalies
Jautienos sultinio kubeliai 0.3 x kubelis 0.9g
Sojos padažas 0.3 x valgomasis šaukštas 4.5g
Pomidorų tyrė, be druskos 10 x gramų
Kvietiniai miltai 0.3 x valgomasis šaukštas 6g
Sviestas, 82,5% rieb. 0.1 x valgomasis šaukštas 2.5g
Alyvuogių aliejus 0.1 x valgomasis šaukštas 1.5g
Lauro lapai, džiovinti 0.6 x gramų
Morkos 0.3 x vnt, didesnė (72g, tik valgomos dalies) 18g
Pievagrybiai 13 x gramų, kartu su nevalgoma dalimi
Svogūnai 0.1 x vnt, vidutinis 14g
Salierų stiebai 0.5 x stiebas, vidutinis 20g
Prieskoniai, čiobreliai, džiovinti 0.1 x arbatinis šaukštelis, maltų 0.2g
Druska 0.1 x žiupsnelis 0.1g
Juodieji pipirai, malti 0.1 x žiupsnelis 0.1g
Vanduo 75 x ml

Paruošimas:

1. Jautieną apipurškiame (apšlakstome) su šiek tiek alyvuogių aliejaus, apiberiame druska ir pipirais (nebūtina) ir pašauname kepti į 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 35 minutes.
2. Į puodą sudedame salierus, morkas, lauro lapus, čiobrelius, įpilame aliejų ir įdedame sviestą. Maišome, kol sviestas ištirps, kelias minutes patroškiname. Įmaišome miltus. Maišome tol, kol jie taps permatomi. Įspaudžiame pomidorų piurė, įpilame vorčesterio padažą (arba alternatyvą – sojų padažą, actą ir cukrų) ir įmetame jautienos sultinio kubelius. Iš lėto įpilame 600 ml vandens.
3. Leidžiame troškiniui užvirti. Sudedame keptą jautieną. Užvirus sumažiname ugnį, puodą uždengiame dangčiu ir troškiname maždaug pusvalandį arba tol, kol išvirs morkos (kadangi jautiena kepta, mūsų tikslas – leisti jai suminkštėti, na, o morkos verda ilgiausiai). Smulkintus pievagrybius sudedame troškiniui maždaug įpusėjus virti.
Skanaus!



Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Kalorijos 322.8 kcal
Vanduo 213.2 ml
Baltymai 22 g
Angliavandeniai 10.5 g
     Skaidulos 2.2 g
     Cukrus, viso 2.9 g
     Cukrus, natūralus 1.9 g
Riebalai 22.1 g
     Sotieji riebalai 10 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.9 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 9.3 g
     Trans-riebalai 0.1 g
     Cholesterolis 91.3 mg
Druska 1.6 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 343.7 μg
Vitaminas C 4.2 mg
Vitaminas D 0.7 μg
Vitaminas E 1 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.3 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 10.9 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 5.8 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0.1 mg
Vitaminas B6 0.6 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 34.2 μg
Vitaminas B12 5.3 μg
Vitaminas K 9.2 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 3.8 mg
Kalcis 52.3 mg
Magnis 47.1 mg
Kalis 594.4 mg
Geležis 4.3 mg
Fosforas 215.9 mg
Selenas 5.5 μg
Manganas 0.1 mg
Jodas 9.6 μg
Varis 0 mg
Fluoras 0.8 μg
Silicis 1.5 mg