Recepto > Peržiūra

Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę! Kurti paskyrą

Kalafiorai troškinti orkaitėje su sūriu ir džiūvėsėliais

Sukūrė narys: Karolina_G

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 4



336 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 3

Gaminimo laikas: 45 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Žiedinis kopūstas (kalafioras) 153 x gramų
Sūris, 45% rieb. 33 x gramų
Malti džiūvėsėliai 33 x gramų
Jogurtas "Bakoma", 2.8% rieb. 22 x gramų
Majonezas "Lighter than Light Mayonnaise" 3.3 x gramų
Persiladas 2.3 x gramų
Alyvuogių aliejus 0.3 x valgomasis šaukštas 4g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

Žiedinius kopūstus švariai nuplauti. Atsargiai nupjauti lapus ir storąjį koto galą (bet nepažeisti koto dalies, laikančios žiedynus). Apvertus kotu į viršų kiekvieną žiedinį kopūstą perpjauti pusiau, o tada supjaustyti (pradedant nuo dalies prie koto) 1-2 cm storio riekelėmis. Nesijaudinkite, jeigu kai kurios riekelės iširs į žiedynus - juos ruoškite taip pat kaip riekeles.
2. Žiedinio kopūsto riekeles ir žiedynus sudėti į puodą ir užpilti verdančiu vandeniu, kad apsemtų. Berti pagal skonį druskos (aš beriu dosniai), jungti vidutinę ugnį ir kaitinti 4-5 minutes, kad žiedinis kopūstas suminkštėtų (laiką skaičiuokite ne nuo užvirimo, o nuo kaitinimo pradžios). Tada karštą vandenį nupilti, žiedinį kopūstą perlieti šaltu vandeniu (kad nustotų virti) ir gerai nusausinti sudėjus ant rankšluostėlio.
3. Platesniame dubenėlyje džiūvėsėlius sumaišyti su smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu ir prieskoniais, o tada apvolioti džiūvėsėlių ir sūrio mišinyje. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
5. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kepimo režimas - kaitinimas iš viršaus bei apačios + vėjelis) apie 20-25 minutes iki kepsneliai suminkštės ir gražiai apskrus. Jeigu norite dar traškesnių kepsniukų, paskutines 1-2 kepimo minutes galite įjungti grilį.
6. Traukti iš orkaitės, tiekti ir skanauti!



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 40% | Balt. 20% | Rieb. 40%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 336.2 kcal
Vanduo 160.6 ml
Baltymai 16.7 g
Angliavandeniai 33.7 g
     Skaidulinės medžiagos 4.6 g
     Cukrus, viso 6.2 g
     Cukrus, natūralus 2.9 g
Riebalai 15.4 g
     Sotieji riebalai 7.6 g
     Poli-nesotieji riebalai 1.2 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0.4 g
     Mono-nesotieji riebalai 3.2 g
     Cholesterolis 0 mg
Druska 1.2 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 0 μg
Vitaminas C 36.9 mg
Vitaminas D 0 μg
Vitaminas E 0.7 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.4 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.2 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 2.7 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 69.3 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 1.2 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 5.8 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 61.8 μg
Vitaminas B12 0.1 μg
Vitaminas K 20 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.8 mg
Kalcis 87.9 mg
Magnis 31.6 mg
Kalis 385.9 mg
Geležis 2 mg
Fosforas 105.5 mg
Selenas 9.3 μg
Manganas 0.5 mg
Jodas 0.2 μg
Varis 0.1 mg
Fluoras 1.5 μg



Atgal