Recepto > Peržiūra

Kalifornijos gvakamolė

Sukūrė narys: Rimvydas



272 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Avokadai 0.9 x vnt, vidutinis, tik valgoma dalis 114g
Laimo sultys, šviežios 0.4 x kiekis gautas iš laimo 17g
Pomidorai 0.3 x vnt, vidutinis 31g
Svogūnai, baltieji 0.1 x vnt, vidutinis 14g
Česnakai 0.3 x skiltelė, vidutinė 0.8g
Prieskoniai, kmyninio kumino sėklos 0.1 x gramų
Aštrioji Kajeno paprika, malta 0.1 x gramų
Cukrus 0.1 x arbatinis šaukštelis 0.3g
Kalendros lapai, švieži 0.1 x šakelė 0.3g
Serano pipirai, švieži 0.1 x pipiras 0.8g
Druska 0.1 x valgomasis šaukštelis 0.6g
Juodieji pipirai, malti 0.1 x arbatinis šaukštelis, maltų 0.1g

Paruošimas:

1. Smulkiai supjaustom pomidorus bei kalendros lapus.
2. Labai smulkiai supjaustom svogūną, bei serano pipirą.
3. Sumalam čęsnako skilteles.
4. Nulupam avokadus, išimam sėklas. Sudedam į inda ir naudodamiesi šakutę sutrinam į vientisą masę.
5. Į gautą masę sudedame visus likusius ingredientus. Viską gerai sumaišome.
Galima iškarto valgyti. Taip pat labai tinka su Tortilijos traškučiais!

* Šiam receptui geriausia tinka gerai sunokę (minkšti) avokadai.
** Neturint Kajeno paprikos ar Serano pipirų - galima jų nedėti arba tiesiog pakeiskite panašiais produktais.



Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Kalorijos 272.2 kcal
Vanduo 134.8 ml
Baltymai 2.8 g
Angliavandeniai 11.3 g
     Skaidulos 4.6 g
     Cukrus, viso 2.6 g
     Cukrus, natūralus 2 g
Riebalai 26.9 g
     Sotieji riebalai 3.9 g
     Poli-nesotieji riebalai 2.3 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 0 g
     Mono-nesotieji riebalai 18.8 g
     Trans-riebalai 0 g
     Cholesterolis 0 mg
Druska 0.6 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 29.9 μg
Vitaminas C 25.6 mg
Vitaminas D 0 μg
Vitaminas E 1.7 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.2 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 2.9 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 16.7 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 1.5 mg
Vitaminas B6 0.7 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 45.5 μg
Vitaminas B12 0 μg
Vitaminas K 25.2 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 0.6 mg
Kalcis 26.1 mg
Magnis 40.2 mg
Kalis 696.8 mg
Geležis 0.9 mg
Fosforas 59.9 mg
Selenas 1.5 μg
Manganas 0.2 mg
Jodas 2.8 μg
Varis 0.2 mg
Fluoras 7.6 μg