Recepto > Peržiūra

Kareiviška košė

Sukūrė narys: Rimvydas



364 kcal /  


Ingredientas Kiekis Viso
Grikiai, sausi 47 x gramų
Troškinta jautiena 117 x gramų
Svogūnai 0.3 x vnt, vidutinis 37g
Morkos 0.3 x vnt, vidutinė (61g, tik valgomos dalies) 20g
Joduota druska 0.8 x gramų
Juodieji pipirai, malti 1.7 x žiupsnelis 0.2g
Vanduo 87 x ml
Alyvuogių aliejus 0.7 x valgomasis šaukštas 8g

Paruošimas:

Kareivišką košę geriausia virti katiliuke ant atviros ugnies. Jei nėra tokios galimybės - tinka ir paprastas puodas namie ant viryklės.
Troškinti jautieną galime savo pamėgtu receptu, arba naudoti konservuotą.
1. Svogūną ir morką nuvalyti. Svogūną smulkiai supjaustyti, morką sutarkuoti. Aliejuje pakepinti svogūną su morka, kol suminkštės.
2. Perrinkti grikius ir juos nuplauti. Suberti į morkas su svogūnais ir viską išmaišyti. Užpilti verdančiu vandeniu.
3. Pasūdyti, pabarstyti pipirais ir virti ant vidutinės ugnies, kol grikiai bus beveik išvirę, tačiau dar bus likę kiek vandens.
4. Sudedame troškintą jautieną. Uždengti puodą dangčiu ir virti ant mažos ugnies, kol visas vanduo susigers.
5. Išjungti ugnį ir leisti košei dar kiek pastovėti.



Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Vieši Receptai


Elementas: Kiekis:
Kalorijos 363.8 kcal
Vanduo 198 ml
Baltymai 17.3 g
Angliavandeniai 44.8 g
     Skaidulos 5.1 g
     Cukrus, viso 4.2 g
     Cukrus, natūralus 2.8 g
Riebalai 14.2 g
     Sotieji riebalai 2.5 g
     Poli-nesotieji riebalai 3.5 g
     Omega-3 riebalai 0 g
     Omega-6 riebalai 1.3 g
     Mono-nesotieji riebalai 7.4 g
     Trans-riebalai 0 g
     Cholesterolis 28.7 mg
Druska 1.2 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 362.8 μg
Vitaminas C 4.3 mg
Vitaminas D 0.3 μg
Vitaminas E 1.4 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.2 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 5.3 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 0 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.4 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 14.8 μg
Vitaminas B12 0.4 μg
Vitaminas K 0.2 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 2.6 mg
Kalcis 50 mg
Magnis 99.5 mg
Kalis 494.4 mg
Geležis 1.9 mg
Fosforas 227 mg
Selenas 4.7 μg
Manganas 0 mg
Jodas 32.8 μg
Varis 0 mg
Fluoras 0.1 μg
Silicis 1.7 mg