Recepto > Peržiūra

Registruoti nariai taip pat mato Rekomenduojamas Paros Normas pagal šį receptą bei gali jį įtraukti į savo dienos žiniaraštį arba mitybos planą. Kurti paskyrą

Keptuvėje kepti burokėliai

Sukūrė narys: GoodLife

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 5



136 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 2

Gaminimo laikas: 120 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Burokėliai 150 x gramų, tik valgomos dalies
Česnakai 1.5 x skiltelė, vidutinė 4.5g
Kvapieji mairūnai, švieži 2 x gramų, tik valgomos dalies
Lydytas sviestas (ghee) 0.5 x valgomas šaukštas 7g
Druska 0.5 x arbatinis šaukštelis 2g
Juodieji pipirai, malti 0.5 x arbatinis šaukštelis 1.5g
Balzaminis actas 0.5 x valgomasis šaukštas 8g

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas:

1. Burokėlius nulupti, supjaustyti gabaliukais ir sudėti kartu su sviestu į keptuvę.
2. Česnako skilteles supjaustyti griežinėliais.
3. Įjungti minimalią viryklės kaitrą ir kepti burokėlius uždengtu dangčiu 1–1,5 val., arba kol suminkštės. Retkarčiais pamaišyti. Sudėti česnakus ir kepti dar 5–7 minutes. Tada burokėlius pagardinti druska, pipirais, supilti balzamiko actą, padidinti kaitrą ir kepti, kol balzamiko actas nugaruos.
4. Prieš patiekiant, apibarstyti burokėlius mairūnais.



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 51% | Balt. 8% | Rieb. 41%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 135.8 kcal
Vanduo 138.5 ml
Baltymai 3.2 g
Angliavandeniai 19 g
     Skaidulinės medžiagos 4.5 g
     Cukrus, viso 12.4 g
     Cukrus, natūralus 10.4 g
Riebalai 6.8 g
     Sotieji riebalai 4.1 g
     Poli-nesotieji riebalai 0.4 g
     Omega-3 riebalai 0.1 g
     Omega-6 riebalai 0.1 g
     Mono-nesotieji riebalai 1.9 g
     Cholesterolis 16.6 mg
Druska 2.7 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 79.7 μg
Vitaminas C 19.5 mg
Vitaminas D 0 μg
Vitaminas E 0.4 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.1 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 1.1 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 0.2 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.1 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 0 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 25.4 μg
Vitaminas B12 0 μg
Vitaminas K 2.9 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 1.4 mg
Kalcis 90.1 mg
Magnis 37.2 mg
Kalis 375 mg
Geležis 3.3 mg
Fosforas 80.3 mg
Selenas 2.3 μg
Manganas 0.2 mg
Jodas 4 μg
Varis 0 mg
Fluoras 0.5 μg



Atgal