Kokosinis obuolių pyragas
Sukūrė narys: [email protected]
Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 1

243 kcal per x
Ingredientas | Kiekis | Viso |
---|---|---|
Sviestas, 82% rieb. | 8 x gramų | |
Cukrus, rudasis | 10 x gramų | |
Kokoso drožlės | 10 x gramų | |
Viso grūdo speltų kvietiniai miltai | 10 x gramų | |
Kiaušiniai | 0.2 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) | 12g |
Vanilės ekstraktas | 0.1 x gramų | |
Druska | 0.2 x žiupsnelis | 0.1g |
Obuoliai | 70 x gramų, tik valgomos dalies | |
Kepimo milteliai | 0.1 x arbatinis šaukštelis | 0.5g |
* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).
Paruošimas / gaminimas:
1. Obuolius perpjauti perpus, išpjauti sėklalizdžius. Obuolius supjaustyti nedideliais (maždaug 1,5*1,5 cm kubeliais).
2. Sviestą ištirpinti ir palikti šiek tiek pravėsti.
3. Kiaušinius lengvai išplakti su cukrumi. Toliau plakant supilti atvėsintą tirpintą sviestą. Įsijoti miltus ir kepimo miltelius, išmaišyti. Įmaišyti kokoso drožles.
4. Į tešlą sudėti obuolius ir labai kruopščiai išmaišyti. Tešlos gali atrodyti mažoka, bet kepant tešla pasiskirstys ir dailiai iškils.
5. Kepimo formos (naudojau apvalią 24 cm skersmens) dugną iškloti kepimo popieriumi. Tešlą supilti į formą ir tolygiai paskirstyti.
6. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku - jei įsmeigus (smeikite į tešlą, ne į obuolį) ir ištraukus, jis sausas - pyragas iškepė. Jei aplipęs tešla - kepkite dar 5 - 10 minučių ir vėl tikrinkite.
Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:
Angl. 45% | Balt. 5% | Rieb. 50%
Atgal