Kreminė kiaušinienė (Scrambled eggs)
Sukūrė narys: Gėlelė
Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 15

275 kcal per x
Gaminimo laikas: 15 min.
Ingredientas | Kiekis | Viso |
---|---|---|
Sviestas, 82.5% rieb. | 1 x valgomasis šaukštas | 20g |
Kiaušiniai | 2 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) | 116g |
Druska | 1 x žiupsnelis | 0.4g |
Juodieji pipirai, malti | 1 x žiupsnelis | 0.1g |
* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).
Paruošimas:
Kiaušinius iš šaldytuvo išimkite truputėlį anksčiau, jie turi būti kambario temperatūros.
Įmuškite juos į keptuvę, dėkite sviestą (plakti iš anksto nereikia).
Ant vidutinės ugnies labai švelniai juos maišykite.
Maišykite kantriai, karts nuo kato galite nuimti nuo kaitlentės ar ugnies. Kai jau matote, jog kiaušiniai iš skysto pradeda trauktis į vientisą masę, nuimkite nuo ugnies. Turėtumėte palikti šiek tiek skystus, nes jie dar truputį stingsta, iki valgant.
Tuomet berkite druskos, pipirų.
Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:
Angl. 1% | Balt. 14% | Rieb. 85%
Atgal