Recepto > Peržiūra

Registruoti sistemos nariai taip pat gali kurti savo receptus, taip sužinodami pilną maistinę jų vertę! Kurti paskyrą

Krepai (blynai)

Sukūrė narys: Rasa_Pajarskienė

Žymėti kaip mėgstamą | Mėgsta narių: 9



299 kcal per  x

Viso porcijų viename patiekale: 4

Gaminimo laikas: 15 min.


Ingredientas Kiekis Viso
Vanduo 100 x ml
Špinatai 38 x gramų, tik valgomos dalies
Avižiniai dribsniai 38 x gramų
Kiaušiniai 0.5 x vnt, vidutinis (58g, su lukštais) 29g
Alyvuogių aliejus 0.3 x valgomasis šaukštas 3g
Juodieji pipirai, malti 0.5 x gramų
Druska 0.3 x žiupsnelis 0.1g
Lydytas sviestas (ghee) 5 x gramų
Sūris "Naminis", 45% rieb. s.m. 15 x gramų

* Ingredientų kiekiai yra nurodyti atitinkamai pagal pasirinktą recepto svorio matą (pvz.: 1 x patiekalas, 1.5 x porcija ir pan.).


Paruošimas / gaminimas:

Mikseryje išplakame: vanduo 200 ml., špinatus 150 g, avižų dribsnius 150 g,. 2 kiaušinius. Palaukus 30 min. į turinį įpilame dar vandens 200 ml, 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų maltų juodųjų (pagal poreikį) ir išplakame.
Kepame ant sviesto keptuvėje. Kai matome, kad blynas „apdžiuvo“, dedame ant jo sutarkuotą sūrį, blyną perlenkiame per pusę. Lengvai paspaudžiame lopetėle. Pakepus šiek tiek apverčiame, apkepame kitą pusę. Labai skanūs,lengvi, ir sveiki pusryčiai:-)



Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 35% | Balt. 16% | Rieb. 49%


Sužinokite kaip Jums tinka šis receptas: Susikurdami paskyrą

Elementas: Kiekis:
Kalorijos 298.6 kcal
Vanduo 135.2 ml
Baltymai 12.4 g
Angliavandeniai 26.9 g
     Maistinės skaidulos 4.2 g
     Cukrus, viso 0.6 g
     Cukrus, natūralus 0.6 g
Riebalai 16.8 g
     Sotieji riebalai 7.3 g
     Poli-nesotieji riebalai 1.9 g
     Omega-3 riebalai 0.1 g
     Omega-6 riebalai 0.4 g
     Mono-nesotieji riebalai 5.4 g
     Cholesterolis 100.4 mg
Druska 0.3 g
Elementas: Kiekis:
Vitaminas A 258.5 μg
Vitaminas C 9.6 mg
Vitaminas D 1.2 μg
Vitaminas E 2 mg
Vitaminas B1 (tiaminas) 0.1 mg
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0.2 mg
Vitaminas B3 (niacinas) 1.6 mg
Vitaminas B4 (cholinas) 93 mg
Vitaminas B5 (pantot. rūgštis) 0 mg
Vitaminas B6 0.2 mg
Vitaminas B7 (biotinas) 16.5 μg
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 30.9 μg
Vitaminas B12 0.2 μg
Vitaminas K 130.3 μg
Elementas: Kiekis:
Cinkas 2.2 mg
Kalcis 61.2 mg
Magnis 57.8 mg
Kalis 277.1 mg
Geležis 2.2 mg
Fosforas 157.5 mg
Selenas 5.7 μg
Manganas 0.3 mg
Jodas 7 μg
Varis 0 mg
Fluoras 0.2 μg
Silicis 1.5 mg



Atgal